Subotić: Srbija uvek pre Amerike
Foto: Dado Djilas

Kaže da mu je čast što nastupa za „orlove“

Subotić: Srbija uvek pre Amerike

Fudbal -
Defanzivac Borusije objasnio američkim novinarima zašto nosi državni dres

Srbija u srcu!Srpski reprezentativac Neven Subotić postaće ovog vikenda prvi fudbaler sa američkim pasošem koji će zaigrati u finalu Lige šampiona. Ta činjenica, što se njega tiče, ne menja ništa. Subotić i dalje tvrdi da je Srbin, a da je sticajem raznih okolnosti ceo svoj život proveo izvan domovine i da se nikada nije pokajao što igra za „orlove“.Porodica najvažnijaŠtaviše, on smatra da je to najispravnija moguća odluka koju je mogao da donese.- Bilo je trenutaka kad sam razmišljao da igram za reprezentaciju SAD, ali činjenica je da ukoliko niste spremni na to, nemojte menjati ceo svoj život. Moja cela porodica je srpska i za mene je odluka da igram za Srbiju definitivno bila prava, jer nikada ne možeš da promeniš mesto odakle dolaziš - rekao je Subotić američkom magazinu Sports ilustrejted.Potcenio ga selectorSportska javnost u Americi i dalje smatra da je razlog Subotićeve odluke da nastupa za Srbiju zapravo izjava tadašnjeg selektora Tomasa Rongena, koji je rekao da „Neven u Nemačkoj nije dovoljno napredovao te za njega više nema mesta u nacionalnom timu“.- Ne, nije to razlog, jer mene ta izjava nije pogodila, ali je svakako bila neprofesionalna. Rongen ionako nije bio selektor seniorske ekipe, već mlađeg tima, a određene stvari ipak treba da ostanu privatne. Međutim, moja odluka da igram za Srbiju nema veze s njim, već sam se na taj korak odlučio zbog svoje porodice - objasnio je Neven Subotić.Neven Subotić je produžio ugovor sa Borusijom iz Dortmunda do 2016, godine. Srbin je jedan od najtraženijih defanzivaca na svetu, a njegova cena iznosi 22 miliona evra. Odavno ga traže Real iz Madrida, Mančester junajted, Mančester siti i Arsenal.

Neven Subotić♦ Datum rođenja: 10.12.1988. godine♦ Mesto rođenja: Banjaluka♦ Visina: 193 cm♦ Pozicija: odbrana♦ Klubovi: Majnc, Borusija Dortmund

I Amere zanima Liga šampionaAmerikanci i dalje ne mogu da izgovore Subotićevo ime, pa u pomenutom tekstu stoji da se ono rimuje sa Keven, ali ističu da zbog Nevena veliki broj ljudi „preko bare“ prati Ligu šampiona.- Borusija je dva puta zaredom bila prvak Nemačke, osvajali smo i nacionalni kup, ali nisam dobio nijednu poruku iz Amerike. Sad kad smo izborili učešće u finale Lige šampiona, javljaju mi se prijatelji s kojima sam išao u školu, što znači da se i tamo prati Liga šampiona - istakao je Subotić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track