Subotičani švercovali 640 milka čokolada
Foto: Carina Srbije

Uprava carina

Subotičani švercovali 640 milka čokolada

Crna Hronika -
Osim hrane i namirnica za domaćinstvo, u "renou" bračnog para pronašli 544 čokolada od 100 i 96 od 300 grama

BEOGRAD - Zajedničkom akcijom Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja i Obaveštajnog odeljenja Uprave carina pre dva dana sprečeno je krijumčarenje više od 80 kilograma "milka" čokolade, saopštila je danas Uprava carina.

Dubinskom kontrolom magistralnog puta Kelebija - Subotica, na desetom kilometru od graničnog prelaza, zaustavljeno je vozilo "reno senik" subotičkih registracija, kojim je putovao bračni par iz Subotice.

Pregledom vozila carinici su ustanovili da osim hrane i namirnica koje su kupljene za potrebe domaćinstva, ovaj bračni par krijumčari čokolade - 544 čokolada "milka" od 100 grama i 96 čokolada od 300 grama.

Akcija je izvedena u saradnji sa generalnim zastupnicima "milka" proizvoda kompanijom "Kraft foods east Adriatic markets", sa kojom Uprava carina ima od ranije uspešnu saradnju, navodi se u saopštenju.

Prema podacima pomenute kompanije, zbog krijumčarenja ove čokolade Srbija gubi i do dva miliona evra godišnje kroz neplaćanje uvoznih dažbina poput carine, akciza, poreza, saopštila je Uprava carina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja