RIZIČNO: Miškoviću sud odobrio put u London
Foto: Nemanja Pančić

Tajkunu dozvoljen odlazak u Britaniju

RIZIČNO: Miškoviću sud odobrio put u London

Crna Hronika -
Sud je kao jemstvo prihvatio 12 miliona evra koje je Mišković uplatio u junu. Novčanu garanciju polagali su i Jezdimir Vasiljević i Mirjana Marković, pa su ipak pobegli iz Srbije

BEOGRAD - Istorija se ponavlja?!Specijalni sud za organizovani kriminal prošlog četvrtka odobrio je vlasniku „Delta holdinga“ Miroslavu Miškoviću službeni put u London i privremeno mu vratio pasoš!Kazna pritvor- Predsednik sudskog veća odobrio je okrivljenom Miškoviću put u inostranstvo i vratio mu pasoš za tu svrhu. Mišković je položio jemstvo i upozoren je da će mu biti određen pritvor ukoliko prekrši odobrenje - potvrdila je naša saznanja portparolka suda Dušica Ristić.Ona nije mogla da precizira kad će Mišković otići u London, ali je dodala da je odluka doneta na osnovu procene predsednika sudskog veća Vladimira Vučinića.Međutim, kako saznaje Kurir, Mišković nije prikazao povratnu putnu kartu kao dokaz službenog putovanja.To će Miškoviću biti prvo putovanje van Srbije od kada mu je, krajem jula, oduzet pasoš kao mera predostrožnosti da ne pobegne iz zemlje, jer je protiv njega krivični postupak u toku.- Istorija se ponavlja - bila je opaska nekoliko pravnih stručnjaka koji su juče odbili da zvanično komentarišu odluku Specijalnog suda da dozvoli Miškoviću put u inostranstvo. Oni su podsetili na slučaj Mirjane Marković, supruge Slobodana Miloševića, koja je 2005. uplatila jemstvo od 15.000 evra, a zatim otišla u Rusiju i tamo dobila azil. Pored nje, poznat je i slučaj Jezdimira Vasiljevića, nekadašnjeg vlasnika štedionice Jugoskandik, koji je kao jemstvo založio kuću na Dedinju od milion evra, a zatim 2006. pobegao u Holandiju.Kurir je juče pitao Branislavu Milunov, portparolku „Delta holdinga“, koji je to neodložan posao zbog kojeg Miroslav Mišković mora da putuje u London, kad polazi i koliko planira da se zadrži u prestonici Velike Britanije, ali nismo dobili nikakav odgovor.Oduzet pasošDa podsetimo, Mišković je pritvoren u decembru 2012, da bi 23. jula ove godine bio pušten da se brani sa slobode uz jemstvo od 12 miliona evra. Tada su mu oduzete putne isprave i određena mera zabrane napuštanja boravišta bez odobrenja Specijalnog suda.

Bez komentaraVALJDA ZNAJU ŠTA RADENi među predstavnicima političkih partija niko nije bio raspoložen da zvanično komentariše odluku suda.- Ne želim da komentarišem odluke Suda, sem da je sramotno kako, ko sve i na koji način radi protiv našeg predsednika - rekao je Bratislav Gašić, potpredsednik SNS. I funkcioner ove stranke Zoran Babić nije želeo da komentariše odluke Suda.- To bi bilo direktno mešanje u rad Suda - rekao je Babić i dodao:- Nadam se samo da znaju šta rade.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track