PUŠTEN ŠARIĆEV KLAN: Na slobodi uz jemstvo od 300.000 evra!
Foto: Dado đilas

Šverc kokaina

PUŠTEN ŠARIĆEV KLAN: Na slobodi uz jemstvo od 300.000 evra!

Crna Hronika -
Tokom glavnog pretresa prezentovani su prisluškivani razgovori članova grupe, među kojima su i razgovori između Željka Vujanovića, Draška Vukovića, kao i razgovori Petra Obradovića sa njegovom devojkom Ninom Janićijevic i majkom Mirjanom

BEOGRAD - U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe koji su optuženi za krijumčarenje ukupno 5,7 tona kokaina iz Latinske Amerike u zapadnu Evropu.

Tokom današnjeg glavnog pretresa prezentovani su prisluškivani razgovori članova grupe, među kojima su i razgovori između Željka Vujanovića, Draška Vukovića, kao i razgovori Petra Obradovića sa njegovom devojkom Ninom Janićijevic i majkom Mirjanom i drugi...

Na suđenju je i zatraženo da se ne preslušavaju svi prisluškivani razgovori, nego da se samo konstatuje, ali je onda Darko Šarić izašao i zatražio da njegovih sedam privatnih razgovora budu pušteni i preslušani.

Nakon preslušavanja presretnutih razgovora tužailac je rekao da te razgovore smatra kao relevantne dokaze, podsetivši da o tim događajima su već donete dve pravosnažne presude.

„ Prisluškivanje su izvršile UKP i BIA, a brojna pisana dokumenta oduzeta od Željka Vujanovića, među kojima je i jedan koji je pisao svedok Draško Vuković potvrđuju navode iz optužnice. Sve te isprave su pribavljene na zkonit način, pri pretresu stana i drugih objekata Željka Vujanovića i mogu se dovesti u vezu s presretnutim razgovorima, rekao je tužilac na suđenju Darku Šariću.

Telefonske razgovore Vujanović i Draška Vukovića tužilac smatra relevantnim.

„ Draško je već svedočio o tome, kako je tužilac podsetio i naveo da se u razgovoru koji je vođen 29.oktorba 2008 pominje problem koji imaju u Argentini, odnosno da su primetli da ih prati argentinska policija. Nakon tog saznanja Željko kaže da će probati da stupi u kontakt sa Prvim kartelom.

Pisane izjave potvrđuju ono što se govorilo u razgovorima da se radi o kokakinu, o čemu je svedočio i Draško Vuković, rekao je tužilac i dodao da prilikom više razgovora Vujanović pominje da se vodi računa o kvalitetu, a Draško Vuković da ne postoji bolji, misleći na kokain.

Kako je navedno Draško Vuković je došao u posed argentinskog policijskog dokumenta za koji kaže da ima 5 kg papira i da ima sve telefonske brojeve, što su detalji koje tužilaštvo smatra vrlo značajnim.

Vujanović je rekao da će o tome obavestiti Vukovićevog brata, misleći na Darka Šarića.

O tome Vujanović priča sa okrivljenim Đokovićem, koji kaže da je Draško Vuković zapravo zec misleći da se uplašio. Tu priču je potvrdio i sam Draško Vuković, koji je kako je rekao primetio da nešto nije u redu i rekao da smatra da treba stati s tim poslom.

„ Iz razgovora koje smo čuli vidimo da su optuženi bili u Argentini, na osnovu telefonskih brojeva koji su sa mreža iz te zemlje, kazao je tužilac i dodao da se iz euforičnog razgovora u kome Vujanović kaže da treba da ide u Argentinu se vidi da je odlazak u Argentinu bio prestiž među članovima Šarićeve grupe, rekoa tužilac i dodao da je „ Drug“ bio Šarićev nadimak.

Odbrana optuženih je u nastavku suđenja zatražila da se ukine pritvor Bobanu Stoiljkoviću i zato ponudila jemstvo od 200.000 evre i zatraženo je ukidanje pritvora Marku Daboviću, dok je branilac Borislava Tunjića zatražio da mu se ukine zabrana napuštanje stana uz elektornski nadzor.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track