SUĐENJE JASNI AVRAMOVIĆ: Tužilac odustao od dela optužnice!
Foto: Beta

Optužba za uzimanje mita

SUĐENJE JASNI AVRAMOVIĆ: Tužilac odustao od dela optužnice!

Crna Hronika -
Advokat Petar Petrov, koji zastupa gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović je rekao da će tražiti da njegova branjenica, aktuelna gradonačelnica Smedereva, bude oslobođena i optužbe za uzimanje mita

SMEDEREVO - Advokat Petar Petrov, koji zastupa gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović, izjavio je danas da je javni tužilac u Smederevu odustao od toga da njegovu branjenicu goni za krivično delo zloupotreba službenog položaja u vreme dok je bila načelnik infektivnog odeljenja gradske bolnice.

U Višem sudu u Smederevu danas je počelo iznošenje završnih reči tužilaštva i odbrane u procesu protiv Jasne Avramović, koju tužilaštvo tereti i za uzimanje mita dok je od 1998. do 2000. godine radila kao načelnik infektivnog odeljenja u bolnici u Smederevu.

Petrov je rekao da će tražiti da njegova branjenica, aktuelna gradonačelnica Smedereva, bude oslobođena i optužbe za uzimanje mita.

"U daljem postupku utvrdiće se da li postoji krivično delo primanje mita, jer je ono vezano za dobijanje penzija, od čega je tužilac odustao. Izvedeni dokazi ukazuju da Jasna Avramović nije izvršila to krivično delo i tražiću oslobađajuću presudu usled nedostatka dokaza", rekao je on.Avramović je ponovila da je proces protiv nje politički montiran 2005. i da sve izjave svedoka i pisani dokazi govore da nema krivičnog dela primanja mita, što će, kako je navela, odbrana izneti u završnoj reči i na taj način dokazati neosnovanost optužbe.

Kada je podignuta optužnica, tada predsednik opštine Smederevo Jasna Avramović, provela je u pritvoru mesec dana, a u međuvremenu je opozicija organizovala referendum i smenila je sa ove funkcije.

Avramović je posle sledećih lokalnih izbora izabrana za zamenika gradonačelnika, a posle prošlih izbora, kao osnivač grupe građana Pokret za Smederevo, ona je izabrana za gradonačelnika.

Odbrana će završnu reč izneti na ročištu koje je zakazano za 16. april.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja