SUĐENJE UBICI POLICAJCA: Najiskrenije se kajem, zavio sam dve porodice u crno!

Otvorio dušu

SUĐENJE UBICI POLICAJCA: Najiskrenije se kajem, zavio sam dve porodice u crno!

Crna Hronika -
Advokat okrivljenog Boško Arsenijević rekao je da se ne može smatrati da je Ristić želeo nastupanje posledice, predloživši da sud prilikom odlučivanja izvrši prekvalifikaciju krivičnog dela iz ubistva u ubistvo iz nehata

NOVI SAD - Zbog svega se najiskrenije kajem. Želeo bih da se izvinim porodici pokojnog Simketa, iako znam da to njima ništa ne znači. Zavio sam dve porodice u crno, kako njegovu, tako i moju. Sve u životu bi dao da mogu vreme da vratim. Bitno mi je kako će te me osuditi, jer sam otac dve ćerkice, iako za mene veće kazne nema, od činjenice da ću morati da živim sa tim, noseći taj greh na duši, brišući suze rekao je Miodrag Ristić (31), optužen da je pre pola godine iz pištolja usmrtio svog kolegu, policajca Aleksandra Simića (28) u kafiću Tapas bar, u novosadskoj ulici Laze Telečkog.

Na nastavku glavnog pretresa, pred sudskim većem kojim predsedava Vidoje Mitrić, sudija Višeg suda svoj izveštaj obrazložila je veštak psihijatar doktror Snežana Popov koja je objasnila da je nakon povređivanja pokojnog Simića, kod okrivljenog nastupila akutna reakcija, izazvana psihomotornim nemirom – šok.-Sve psihičke funkcije, nakon izvršenog krivičnog dela kod okrivljenog su bile bitno kompromitujuće, što je uticalo na neuračunljivost. Nastupilo je akutno stanje straha, tuge i žalosti zbog nastale situacije. To se odrazilo na njegovu sposobnost da upravlja svojim postupcima – rekla je doktor Popov.

Advokat okrivljenog Boško Arsenijević rekao je da se ne može smatrati da je Ristić želeo nastupanje posledice, predloživši da sud prilikom odlučivanja izvrši prekvalifikaciju krivičnog dela iz ubistva u ubistvo iz nehata.

-Da bismo pravilno shvatili šta se dogodilo, moramo da uzmemo u obzir da je okrivljni kao pripadnik Policijske stanice za stalna dežurstva i intervencije bio prinuđen da učestvuje u velikom broju kritičkih i opasnih intervencija. Kao i svaki čovek i on može da ima određene propuste i nedostatke, koji proističu iz stresnog posla koji je obavljao – rekao je advokat Arsenijević, dodavši da je uobičajeno nošenje oružja kod policajaca, kako tokom službe, tako i izvan nje.

Zamenik Višeg javnog tužilaca u svojoj završnoj reči je rekao da ostaje kod svega što je u optužnici navedeno, predloživši da sud okrivljenog osudi po zakonu.

Brat oštećenog Aleksandra, Tomislav Simić je i tokom završetka glavnog pretresa rekao da nema šta da izjavi, ostavši kod prvobitne odluke da okrivljenog neće goniti.

Izricanje presude zakazano je u Višem sudu u Novom Sadu za četvrtak u 9 sati. ( Alo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track