Sudija Fransen: Novak i Rafa su rekli da uslovi nisu dobri
Foto: Rojters

Posle prekida u finalu Rolan Garosa

Sudija Fransen: Novak i Rafa su rekli da uslovi nisu dobri

Tenis -
Ovo je prvi put od 1973. godine da finale muškog singla na Rolan Garosu nije završeno kako je predviđeno, u nedelju

Sudija na Otvorenom prvenstvu Francuske u tenisu Stefan Fransen rekao je da je morao da prekine duel između Novaka Đokovića i Rafaela Nadala pošto su obojica smatrali da uslovi za igru nisu bili dobri.

Meč za titulu na ovogodišnjem Rolan Garosu počeo je prema programu danas od 15 sati, ali je nakon dva prekida zbog kiše odložen za ponedeljak od 13 sati.

"Obojica su se žalili na podlogu. Novak je rekao da je teren postao klizav, a Rafa da uslovi za igru nisu najbolji. Morao sam da donesem odluku da li može da se igra na takvom terenu i to je ono što se desilo", izjavio je Fransen.

Ovo je prvi put od 1973. godine da finale muškog singla na Rolan Garosu nije završeno kako je predviđeno, u nedelju. Tada je zbog vremenskih neprilika meč za trofej prolongiran do utorka, a Ilie Nastase pobedio je Nikolu Pilića.

Duel na ovogodišnjem Rolan Garosu je četvrto uzastopno finale između Đokovića i Nadala na gren-slem turnirima, što je prvi put u istoriji da se sastanu ista dvojica tenisera. Srbin juri četvrtu gren-slem titulu zaredom, dok je Španac u prilici da osvoji rekordni sedmi trofej na ovom turniru.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track