Sufle s nutela kremom
Foto: Kurir Štampano

Sufle s nutela kremom

Recept dana -

Sastojci- 6 jaja- 200 g „nutele“- 40 g kukuruznog brašna- 120 g šećera u prahu- 1 kesica vanilinog šećera- 15 g maslaca- malo šećera za posipanjePripremaRastopite „nutelu“ na pari.Razbijte jaja i odvojite belanca od žumanaca. U činiji prosejte kukuruzno brašno i izmešajte ga sa 60 g šećera.Dodajte topljenoj „nuteli“ žumanca, dva po dva, zatim vanilu u prahu i na kraju kukuruzno brašno i šećer.Zagrejte rernu na 220°C. Čvrsto umutite belanca i dodajte 50 g šećera. Dodajte belanca prethodno dobijenoj smesi tek toliko da se sjedini.Namažite maslacem 6 kalupa ili 6 posuda za sufle i pospite ih sa 10 g preostalog šećera. Sipajte smesu u kalupe i pecite 25 do 30 minuta.Kad izvadite iz rerne, sufle pospite šećerom i služite.Restoran Redakcija Vlajkovićeva 8 l 011/321-48-45šef kuhinje Pavle Sretkovič

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track