Sukob SNS i SPS u Valjevu zbog smene funkcionera
Foto: Jutjub

Ugrožena lokalna koalicija

Sukob SNS i SPS u Valjevu zbog smene funkcionera

Srbija -
Odbornici SNS napustili su sednicu u znak protesta zbog smenjivanja predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije Valjevo (TOV) Nebojše Živkovića

VALJEVO - Odbornici Srpske napredne stranke (SNS) u Gradskoj skupštini Valjeva napustili su danas sednicu u znak protesta zbog smenjivanja predsednika Upravnog odbora Turističke organizacije Valjevo (TOV) Nebojše Živkovića. Za smenjivanje Živkovića, koji je član SNS-a, glasali su odbornici Socijalističke partije Srbije (SPS), iako su ove dve stranke zajedno na vlasti u Valjevu.

Kako navode u SNS-u, Živković je u trenutku smene bio "na tragu" zloupotrebama sa izdavanjem u zakup kamp kućica na Divčibarama, kojih su se, tvrde u ovoj stranci, na nezakonit način svojevremeno domogli vodeći socijalisti. Prethodno je u nastavku sednice koja je prekinuta 31. jula došlo do sukoba socijalista i naprednjaka zbog rebalansa budžeta Direkcije za izgradnju i uređenje Valjeva, koju vodi SPS. Taj rebalans danas je usvojen, a sednicu su napustili odbornici Demokratske stranke (DS), zbog toga što je na predlog SPS prihvaćena rekonstrukcija zdravstvene stanice u selu Miličinica.

Sudbina koalicije SPS-SNS, koja okuplja 40 od 51 odbornika u gradskoj skupštini, biće poznata posle sastanka koji je zakazan za 26. avgust u Beogradu. Osim valjevske delegacije socijalista i naprednjaka, sastanku bi trebalo bi da prisustvuju i funkcioneri dve stranke, Branko Ružić (SPS) i Aleksa Jokić (SNS).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track