Super mališa Folksvagen up

Test Kurira

Super mališa Folksvagen up

Auto -
Kurir testirao „Folksvagenov“ hit u klasi malih kompatnih vozila i uverio se zašto je nedavno proglašen za najbolji automobil na svetu za 2012.

Mali, ali moćan.Ko je taj mališa, koji je pre nekoliko meseci u Njujorku bacio na kolena zvezde kao što su „porše 911“ i „BMW 3“? Konačno se i ekipa Kurira uverila zašto je „Folksvagenov“ adut u klasi malih, kompaktnih automobila, jednostavno nazvan „up!“, proglašen za automobil godine u svetu.I zaista, on ima sve što moderan gradski zvrk treba da ima, pa i više od toga. Seli smo za volan verzije „move up!“, koja nudi mnogo opreme, a trenutna akcijska cena ovog modela je od neverovatnih 8.750 evra. Za taj novac, uz već standardan elektropaket, dobićete čak i „maps and more“ portabl infotejnment sistem sa navigacijom, parking senzorima, tempomatom... sjajno!Ispod haube prede motor od jednog litra i 60 KS, ali, ne brinite, u džungli na asfaltu on se perfektno snalazi. Živahno i s mnogo stila izvući će vas iz svake situacije, a ni krstarenja regionalnim drumovima nisu nikakav problem. Do stotke stiže za oko 14 sekundi. Reklo bi se, ništa specijalno, ali u praksi je sve drugačije. Ovaj motor ima karakter!„Up!“ je veoma upravljiv i okretan, a menjač precizan, što posebno ide na ruku nežnijem polu. Kad je preglednost u pitanju, nema brige. Velike staklene površine omogućavaju vam da vidite gotovo sve. Parkiranje u gradskim uslovima više je nego lako. Mališan je iznenađujuće tih, čini se kao da vozite mnogo veću i skuplju limuzinu. I kočnice su bolje nego što se moglo očekivati, pa se za tili čas „Folksvagenov“ novi hit može pretvoriti u gradsku zujalicu sportskog duha.„Up!“ nas je takođe oduševio raspoloživim prostorom, pa bi se moglo reći da je lider u klasi. Ukoliko poželite da na zadnjoj klupi povezete dve odrasle osobe, ne morate da brinete da li će glavom udarati u krov ili kolenima ispravljati leđa onih koji sede napred. Iznenadiće vas koliko toga može da stane u prtljažnik, a tek koliko kad sklopite zadnja sedišta.Na kraju, ovaj automobil je veoma zabavan za vožnju, pravi moderni mali gradski šmeker, koji ima mnogo više aduta nego što očekujete.

Folksvagen ima opasan adut u klasi A
Folksvagen ima opasan adut u klasi A

Folksvagen ima opasan adut u klasi A
Folksvagen ima opasan adut u klasi A

Palac gore za enterijerIako je reč o malom, gradskom automobilu, „Folksvagen“ je zadržao deo otmenosti enterijera, koji krasi znatno skuplje modele. Već na prvi pogled vidi se da se na materijalima nije štedelo, svaki prekidač je na svom mestu i dostupan vozaču, a veoma brižljivo su raspoređene pregrade i držači za čaše.Do modela s pet vrata uz 0% depozita!Oni koji ipak preferiraju još veći komfor ne treba da brinu. U salone širom Srbije stiže „up!“ sa pet vrata. Da bi ovaj fenomenalni mali auto učinili što dostupnijim, u „Porsche SCG“ spremili su fleksibilnu ponudu u čijem kreiranju mogu da učestvuju sami kupci.Na kupcu je da odluči da li će imati 0% depozita. Za koju kod opciju se odlučili, omogućeno je odlaganje prvog plaćanja zakupnine za mesec dana. Cena modela s mnogo opreme je od 8.770 evra.

Folksvagen „up!“Motor: 999 cm3Snaga: 60 ksUbrzanje 0-100: 14,4 km/hMaks. brzina: 160 km/hPotrošnja: 4,5 litara (kombinovana)Akcijska cena testiranog modela: 8.750 evra

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track