SUSRET PRVIH DAMA: Dragica Nikolić razgovarala sa Ivanom Zemanovom
Foto: Tanjug

Čehinja u gostima

SUSRET PRVIH DAMA: Dragica Nikolić razgovarala sa Ivanom Zemanovom

Društvo -
Zemanovu je upoznala sa aktivnostima Fondacije koju je osnovala pre više od godinu dana, sa radom na obnovi porodilišta u Srbiji i zalaganjem za povećanje nataliteta

BEOGRAD - Supruga predsednika Republike Srbije Dragica Nikolić razgovarala je danas sa suprugom predsednika Republike Češke Ivanom Zemanovom o humanitarnom radu i aktivnostima svoje Fondacije, saopštila je Služba za saradnju sa medijima predsednika republike.

Dragica Nikolić je Zemanovu upoznala sa aktivnostima Fondacije koju je osnovala pre više od godinu dana, sa radom na obnovi porodilišta u Srbiji i zalaganjem za povećanje nataliteta, kao i drugim aktivnostima kojima se Fondacija bavi.

Dragica Nikolić je rekla da joj je izuzetno drago što ima priliku ponovo da se sretne sa Zemanovom i poželela joj ugodan boravak u Srbiji, dodajući da nema sumnju da će iz Srbije poneti samo lepe utiske, s obzirom na to da su naša dva naroda prijateljska i veoma slična, navodi se u saopštenju.

Supruga predsednika Češke je rekla da joj je ovo drugi put u Srbiji, i da se rado vraća posle 12 godina kada je boravila sa suprugom koji je u to vreme bio premijer Češke. Izrazila je zadovoljstvo što će imati priliku da bolje upozna Beograd i divne ljude u njemu. Zemanova je govorila i o humanitarnom radu koji je nedavno započela i koji je trenutno u fazi nabavljanja sredstava za jedan starački dom u Češkoj.

Sastanku je prisustvovala i direktorka Fondacije "Dragica Nikolić“ Violeta Karić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track