Šutanovac brani Živkovića: Šta hoće Tadić? Biznismeni ne mogu da dišu!

Opleo po kumu

Šutanovac brani Živkovića: Šta hoće Tadić? Biznismeni ne mogu da dišu!

Politika -
Dragan Šutanovac stao u odbranu lidera Nove stranke i žestoko napao dojučerašnjeg počasnog predsednika DS

BEOGRAD - Član predsedništva DS Dragan Šutanovac na današnjoj sednici Predsedništva stranke stao je u odbranu srpskih tajkuna, ali i Zorana Živkovića, koga juče žestoko napao Šutanovčev venčani kum i dojučerašnji počasni predsednik DS Boris Tadić, saznaje Kurir.

"Sta sad hoće Tadić? Vučiću smetaju tajkuni, a Tadiću Živković! Sad bi i Tadić da optuži Živkovića i njegovu vladu za privatizacije i preprodaje. Biznismeni ne mogu da dišu, dokle više hapšenja poštenih biznismena", upitao je Šutanovac.

On je stao u odbranu Živkovića, ali i nekih svojih bliskih prijatelja, koji su se našli pod istragama i istakao da se DS bori protiv Vučićeve Srbije, kao što se odbranila od Tadićeve stranke.

Podsetimo, Tadić je juče obrazlažući odluku da izađe iz DS naveo da se stranka godinama suočava sa sintagmom o žutim lopovima koja postoji u javnosti, a da su za takav teret zaslužne afere i pogrešne privatizacije iz vremena vlade Zorana Živkovića, sa čijom Novom strankom DS sad pregovara o novom koalicionom bloku.

"Poznata je sintagma o žutim lopovima, u čemu nikakvog udela nisam imao, ali sam plaćao političku cenu. Danas vidim da DS i novo rukovodstvo stranke želi na ove izbore s tim ljudima koji su nas vodili ka izbornom cenzusu. Jedino što mogu da očekujem jeste da aktivni članovi DS ponovo postanu Beba Popović i Cane Subotić. Takva vrsta politike ne vodi DS u misiju zbog koje je partija osnovana i zbog koje sam joj pristupio na samom početku", kazao je Tadić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track