Šutanovac na saslušanju u policiji!

Kurir otkriva

Šutanovac na saslušanju u policiji!

Politika -
Bivši ministar odbrane za nekoliko dana će biti saslušan u policijskoj stanici „29. novembar“ po prijavi Agencije za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Raspevavanje.Umesto da poslednje dane leta koristi za sunčanje i brčkanje na nekom od gradskih bazena, nekadašnji ministar odbrane i potpredsednik DS Dragan Šutanovac će morati da se javi u policiju, saznaje Kurir!Naime, policija je od tužilaštva dobila nalog da sasluša Šutanovca po krivičnoj prijavi Agencije za borbu protiv korupcije od 8. avgusta zbog neprijavljivanja imovine.- Šutanovac će narednih dana dobiti poziv za saslušanje, a razgovor će biti obavljen u stanici „29. novembar“- kaže izvor našeg lista.Agencija je utvrdila da Šutanovac nije prijavio da su on i supruga stekli vlasništvo nad po jednom desetinom idealnog dela stana od 63 metara kvadratna u Skerlićevoj 20 na Vračaru. Time što nije prijavio imovinu izvršio je krivično delo iz člana 72 Zakona o Agenciji za borbu protiv korupcije.- Pošto Agencija za borbu protiv korupcije nema nadležnosti da sprovodi istražne radnje, krivičnu prijavu je uputila nadležnom tužilaštvu kako bi se utvrdile sve relevantne okolnosti u ovom slučaju - pisalo je u saopštenju Agencije, koja je prijavu podnela Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.Šutanovac je u prvi mah rekao da nema takvu informaciju i da je to, „koliko on zna, netačno“.- Proverite u nadležnim državnim organima pre nego što objavite neistinu - poručio je Šutanovac, a kada smo mu rekli da smo proverili, uzvratio je porukom:- I ko vam je to potvrdio, u tužilaštvu ili policiji? Ne morate da mi otkrijete izvor, ali ovo nije na nivou trača, već ozbiljnog postupka. Ako je policija tako nešto dobila, to treba i da uradi - rekao je Šutanovac i dodao:- Mene niko o tome nije obavestio, naprotiv. Ja ću se odazvati svakom pozivu državnog organa.

Ovde će se skućiti porodica Šutanovac
Ovde će se skućiti porodica Šutanovac

Kako se skućioDragan Šutanovac sa suprugom Marijom, jednom kiparskom kompanijom i još osam suinvestitora gradi luksuzni stambeno- poslovni objekat na Vračaru, u Skerlićevoj 20. Oni planiraju da sagrade 3.764,27 kvadratnih metara - devet stanova, od čega će svaki imati oko 250 kvadrata, jedan lokal i 24 garažna mesta.- Tačno je da s još devet investitora učestvujemo u sufinansiranju izgradnje zgrade u kojoj nameravamo da živimo. Ne znam sada o kolikoj se sumi tačno radi, ali ćemo za to uzeti kredit. Supruga ima dobru platu i moći ćemo to sebi da priuštimo. Svu dokumentaciju o tome ću dostaviti nadležnim organima i Agenciji za borbu protiv korupcije - rekao je svojevremeno Šutanovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja