Šutanovac podelio ključeve za šest stanova

Ministar vojni u Čačku

Šutanovac podelio ključeve za šest stanova

Srbija -
Posetio i fabriku "Sloboda" i Tehničko-remontni zavod (TRZ), gde je ocenio da su povećali izvoz i poslovanje u poslednje četiri godine

ČAČAK - Ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac podelio je u Čačku ključeve za šest stanova aktivnim i penzionisanim vojnim licima i posetio fabriku "Sloboda" i Tehničko-remontni zavod (TRZ), gde je ocenio da su povećali izvoz i poslovanje u poslednje četiri godine.

Šutanovac je, nakon obilaska fabrike odbrambene industrije "Sloboda" izjavio novinarima da je ta kompanija za poslednje četiri godine povećala izvoz tri i po puta, a plate za 75 posto.

Generalni direktor "Slobode" Zoran Stefanović rekao je novinarima da je ta fabrika u 2012. godini ugovorila 46 miliona dolara izvoznih poslova i oko 360 miliona dinara poslova za Ministarstvo odbrane. Stefanović je dodao da je "Sloboda" u poslednje dve godine imala najveći nivo ugovorenih poslova u istoriji kompanije.

Prema rečima generalnog direktora, potpuno je saniran pogon pirotehnike u kome se krajem decembra 2010. godine dogodio veliki požar u kome nije bilo povređenih ali je načinjena materijalna šteta koja je procenjena na 90 miliona dinara.

Stefanović je dodao da je uprkos havariji koja se tada dogodila, "Sloboda" uspela da ispuni sve ugovorene obaveze prema kupcima. Šutanovac je danas, nakon posete TRZ-a, rekao da je posle dugog niza godina raspisan konkurs za prijem novih 125 radnika, od kojih su 32 inženjera, mašinske i elektro struke i da se očekuje potpisivanje novih ugovora za remont tenkova M84 sa Kuvajtom. TRZ tenutno ima 450 zaposlenih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track