VEČITI DERBI ODLUČUJE: Zvezda za titulu, Partizan za nadu

Konačni rasplet u Superligi Srbije

VEČITI DERBI ODLUČUJE: Zvezda za titulu, Partizan za nadu

Fudbal -
Fudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo Superlige, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde

BEOGRAD - Fudbalsko prvenstvo Srbije bliži se kraju, a 26. kolo Superlige, bez dileme, obeležiće 146. večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde.Novi duel ljutih rivala mogao bi da pruži konačan odgovor na pitanje ko će biti šampion.Crveno-beli u duel sa večitim rivalom ulaze kao favoriti, pre svega zbog prednosti od šest bodova, ali i niza od 15 prvenstvenih pobeda. Posle mnogo vremena Zvezda je lider na tabeli uoči derbija, a izabranici Slaviše Stojanovića na korak su da prekinu šestogodišnju dominaciju komšija.

Ekipa Partizana u večiti derbi ulazi sa željom da eventualnom pobedom opet unese neizvesnost u šampionsku trku, ali i da vrati samopouzdanje koje je poljuljano ovog proleća, posebno posle neočekivanog poraza od Napretka u Kruševcu u prethodnom kolu.U senci 146. večitog derbija, igraće se i ostali dueli 26. kola, koji bi mogli da odluče ko će naredne sezone igrati u Evropi, ali i ko će se preseliti u niži rang takmičenja.Čukarički dočekuje Spartak, Vojvodina gostuje Radničkom u Kragujevcu, Novi Pazar će ugostiti Voždovac, dok Sloboda igra protiv Jagodine. Istovremeno niški Radnički se sastaje sa Donjim Sremom, OFK Beograd na Karaburmi dočekuje Javor, dok Napredak gostuje Radu.

Superliga Srbije, 26. kolo:Subota:Radnički Kragujevac - Vojvodina (15h)Čukarički - Spartak (16h)Sloboda - Jagodina (16h)Novi Pazar - Voždovac (16h)Radnički Niš - Donji Srem (16h)Partizan - Crvena zvezda (19h)Nedelja:Rad - Napredak (16h)OFK Beograd - Javor (16h)

TABELA: Crvena zvezda 62, Partizan 56, Čukarički 41, Jagodina 40, Vojvodina 40, Voždovac 35, Novi Pazar 35, itd.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track