SVAĐA: Čedo, gde su pare iz LDP?
Foto: KURIR

Rascep među liberalima

SVAĐA: Čedo, gde su pare iz LDP?

Politika -
Račun LDP je u blokadi, a niko ne snosi odgovornost za bolesno narcisoidnu kampanju pred majske izbore, rekao funkcioner stranke

BEOGRAD - Širi dalje.Član Glavnog odbora LDP Nenad Proković optužio je svog šefa da je bahat, da sprovodi lidersku samovolju, kojom je potpuno obesmislio organe stranke, ali i da niko nikad nije video nijedan finansijski izveštaj LDP!- LDP, sve u svemu, nema neki naročiti potencijal za povećanje biračkog tela. Najveća prepreka za to je sam lider stranke, koji je i dalje društveno nepoželjna osoba - iako smo se svi mi upeli da tokom svih tih godina od njega napravimo modernog evropskog političara. Njegova bahatost je ipak obesmislila sve takve naše pokušaje - izjadao se Prokić juče na svom blogu, na sajtu Peščanika.Ovaj visoki funkcioner osvrnuo se i na minulu „turbo-folk kampanju“ u kojoj su sve izgubili.- Mi u LDP nismo raspravljali o rezultatima poslednjih izbora, nismo se ni sastajali. Zato nema ni odgovornosti za bolesno narcisoidnu kampanju koja je vođena i bezgraničnu lidersku samovolju. To je bila turbo-folk kampanja u kojoj smo izgubili sve što smo do tada teško stekli. Kao i uvek do sada, nema ni finansijskog izveštaja, iako je račun stranke blokiran. Svi se pravimo ludi, a svi sve znamo. Mi smo, dakle, članovi uobičajeno primitivne tipične srpske liderske stranke - napisao je Prokić.Kako je naveo, „ne može kabinet apsolutističkog vladara samodršca da odlučuje o svemu“.- Njegov hipertrofirani ego ga je zatvorio u okvire sopstvene, lične realnosti. Pre toga, ne bi bilo dobro da čekamo evropske istražitelje, ili neke naše, koji će sigurno doći da pitaju da li smo transparentna stranka, s potpuno prozirnim finansijskim tokovima, barem onog novca koji dobijamo od države. Ni za čiji privatni novac me nije briga, ali državne finansije koje stižu u LDP moraju biti savršeno jasne i objašnjene. Da li se sećate ijednog finansijskog izveštaja ikad podnesenog za ovih sedam godina na GO - pitao je Prokić.- Sednica GO LDP bila je 28. oktobra i na nju Prokić nije došao. Tu je trebalo da se razgovara o pismu - objavio je LDP na svom sajtu.

Prokić nije štedeo reči
Prokić nije štedeo reči

Ostaćeš s kamarilomProkić je još naveo da je došao trenutak ili da se predsednik promeni, ili će ostati sam s kamarilom, koja će ga s povećanjem teškoća napustiti.- Naš lider ne ume da komunicira, pa saradnje u nekom naročitom obliku nikad nije ni bilo. Ili držiš govore, Čedomire, ili gledaš u telefon dok drugi govore.

Kamo sreće da smo kao DS- Donedavno nije bilo velikih političkih grešaka predsednika. Kad je počeo da ih pravi, nije bilo izgrađenog mehanizma u stranci sposobnog da ih spreči ili ispravi. Zasad možemo samo da sanjamo o onome što se dešava u DS, čiji bi napredni derivat trebalo da budemo. Tamo dva čoveka suspenduju demokratski donesenu odluku stranke o datumu GO. Kod nas to čini još uvek jedan - naveo je Prokić.

Biću samo član stranke Prokić je juče izjavio da nije bio na sednici Glavnog odbora LDP 28. oktobra jer u stranku ne dolazi već pola godine, kada je bez njegovog pristanka kooptiran iz Predsedništva u GO.- Bar još neko vreme biću član LDP da bih dao podršku onom boljem delu stranke. Više nisam član Predsedništva ni Političkog saveta LDP - rekao je on.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track