ŠVAJCARSKA: Banda iz Srbije ukrala 24 limuzine!
Foto: Rojters

Desetočlana grupa

ŠVAJCARSKA: Banda iz Srbije ukrala 24 limuzine!

Crna Hronika -
Jedan od vođa je uhapšen još u decembru 2012. godine, a procenjuje se da je banda ukrala automobile i robu u vrednosti od dva i po miliona evra

BERN - Srpska banda, od oko deset članova, ukrala je najmanje 24 luksuzna automobila „mercedes“, "bmw", „jaguar“ i „rendž rover“, u deset organizovanih provala u garaže širom Švajcarske, tokom poslednjih pet godina.

Jedan od vođa je uhapšen još u decembru 2012. godine, a procenjuje se da je banda ukrala automobile i robu u vrednosti od dva i po miliona evra.

Ukradena vozila lopovi su odvozili u Srbiju, gde su ih prodavali za svega 10.000 franaka, odnosno oko 8.000 evra.Najveću krađu su počinili u Glarusu, gde su u proleće 2009. dva puta opljačkali garažu „Rešiman“ i ukrali sedam luksuznih modela BMW, vrednih milion franaka, kao i 38 ključeva od automobila i računar.

Policija je, međutim, presrela konvoj vozila pre nego što su stigla do slovenačke granice. Najveća akcija sprovedena je 4. decembra 2012, kada je uhapsila Srbina (40), jednog od vođa bande.

"Reč je o okorelom kriminalcu, koji je u Švajcarskoj osuđen na četiri i po godine zatvora zbog krađe, ilegalnog ulaska u zemlju i još nekoliko krivičnih dela. Osim toga, moraće da kompanijama „Mercedes Benc“, „Emili Fraj“ i još jednoj firmi plate štetu od 120.000 švajcarskih franaka", prenose švajcarski mediji.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track