SVAKA ČAST: Žika Nikolić naučio kad je Vaskrs
Foto: Marina Lopičić

Voditelj položio ispit

SVAKA ČAST: Žika Nikolić naučio kad je Vaskrs

Stars -
Živorad Nikolić u 64. godini savladao kad pada najveći hrišćanski praznik, a kad Božić i sada se nije dao prevariti

Zagrejao stolicu.Živorad Žika Nikolić (64), voditelj „Šarenice“ na RTS, odlučio je da više ne pravi lapsuse i čestita verske praznike kad im vreme nije. Konačno je naučio kad pada najveći hrišćanski praznik. Ko još ne pamti kako se usred zime, na Božić, gledaocima obratio pozdravom „Hristos voskrese“. A pošto je juče bio Vaskrs, proverili smo njegovo znanje.Pozvali smo Nikolića s namerom da ga zbunimo, pa smo, kad se javio, rekli: „Žiko, Hristos se rodi!“ Ponadali smo se da će on kao iz topa da nam odgovori: „Vaistinu se rodi“. Al‘ omanusmo.- E, dobar dan, dobar dan - rekao nam je Nikolić ne upecavši se na provokaciju.- Kako ste, Žiko?- Dobro. Šta ima sad novo kad me vi zovete? Neki pičvajz ćete da napravite sigurno!- Zovemo da vam čestitamo Uskrs i da pitam kako proslavljate.- Hvala. Ja vama Vaskrs, srpski Vaskrs, a ne Uskrs. Kucam jaja, ručam s porodicom i gostima i tako. Pre podne sam radio, a po podne se odmarao. Uživamo - naglasio je Žika, a mi ga ostavismo da nastavi da uživa.

Era OjdanićNEMOJTE DA RADITE, MOJ ROŠTILJ JE PREČIEra Ojdanić Vaskrs je proveo s porodicom. Oni su rano ujutru raspalili roštilj u dvorištu njegovog motela u Meljaku, a kad smo ga pozvali, odmah je izgovorio „Hristos voskrese“ i nastavio:- Je l‘ čuješ kako se peče roštilj? Dođi ‚vamo da jedemo i pijemo.- Vrlo rado, ali radimo.- Pa šta ima veze? Radite od mene. Je l‘ tu cela ekipa novinara? Dolazite, čekam vas.- Ne možemo, radimo.- Onda ću naći nekog da vam donese malo mesa. Pozdravljaju te moj unuk, snajka, sin i ceo komšiluk. Vrište svi od sreće kad čuju Kurir.

Saša VidićNIJE SE UPECAO NA FORUPozvali smo Sašu Vidića sa istom namerom kao što smo zvali Žiku.- Hristos se rodi.- Vaistinu se rodi. (smeh) Misliš da ne znam šta pokušavaš?- Šta pokušavam?- Pa, kao i uvek, da se šalite. Ali dobro sam rekao, je l‘ da?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track