Svaki treći Srbin nosi oružje

Tradicija

Svaki treći Srbin nosi oružje

Crna Hronika -
Građani Srbije poseduju oko tri miliona komada oružja što nas svrstava u sam vrh svetske liste kada je reč o naoružanosti stanovništva

BEOGRAD - Građani Srbije poseduju oko tri miliona komada oružja što nas svrstava u sam vrh svetske liste kada je naoružanosti stanovništva u pitanju, izjavio je inspektor u odeljenju za javni red i mir Policijske uprave Beograd Ivan Cvijović.

Prema njegovim rečima, u proseku od 100 građana Srbije njih trideset i troje je naoružano vatrenim oružjem, a od nas su naoružaniji samo amerikanci i žitelji Jemena.

"Treba imati u vidu, kada su statistički podaci u pitanju, da postoje osobe, recimo pasionirani lovci, koji imaju i po nekoliko komada oružja u svom vlasništvu", dodao je Cvijović gostujući na RTS-u.

On tvrdi da je čest slučaj da osoba poseduje legalno jedan komad oružja dok druge komade drži neprijavljeno, kao i da pravu opasnost u Srbiji predstavlja oružje koje nije registrovano.

"U Srbiji narod tradicionalno voli oružje, a zahvaljujući sukobima tokom devedesetih u regionu, danas imamo toliko naoružanja u zemlji", zaključio je Cvijović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track