SVEČANI DOČEK: Anđelina Džoli stigla u Sarajevo
Foto: Klix.ba

U pratnji ministra spoljnih poslova Velike Britanije

SVEČANI DOČEK: Anđelina Džoli stigla u Sarajevo

Pop kultura -
Džolijeva bi trebalo da prisustvuje konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira", a održaće i sastanak u Predsedništvu BiH

Anđelina Džoli je u pratnji ministra spoljnih poslova Velike Britanije, Vilijama Hagea, sletela na Sarajevski aerodrom oko 17:00 sati. Glumica je bila dobro raspoložena i s osmehom je pozirala brojnim novinarima koji su je dočekali na aerodromu.

Džolijeva bi sutra trebalo da prisustvuje konferenciji o temi "Prevencija seksualnog nasilja u sukobima - osnaživanje uloge sigurnosnih snaga u operacijama podrške mira", a održaće i sastanak u Predsedništvu BiH.

Takođe, Anđelina bi trebalo da poseti i Srebrenicu i da se susretne predstavnicama udruženja žrtava genocida u Srebrenici.

Džolijeva je prijatelj BiH i počasni građanin Sarajeva. Više puta je bila gošća gde je stekla brojne prijatelje, a s ekipom bosanskih glumaca snimila svoj rediteljski prvenac "U zemlji krvi i meda" koji govori o ljubavi Bošnjakinje i Srbina tokom rata u BiH.

Anđelina je u novembru dobila i počasnog Oskara za izvanredan trud i humanitarni rad s izbeglicama.

"Kada sam srela one koji su preživeli rat i silovanja, znala sam koliko sam ja srećna. Shvatila sam koliko sam bila zaštićena u životu. Bila sam odlučna da se to više ne ponovi, svi mi u ovoj prostoriji smo srećni. Ne mogu da shvatim kako ja imam ovaj život, a žena koja na drugom kraju sveta sa istom radnom etikom, strastima i možda boljim talentom za glumu je zarobljena u izbegličkom kampu. Ona nema glas. Brine je šta će njena deca da jedu, kako će ih zaštititi i hoće li se ikad vratiti kući. Ne znam zašto je ovo moj život, a ono njen. Ne razumem. Ali uradiću šta mogu da im pomognem. Da je moja majka danas živa, bila bi jako ponosna na mene", rekla je tada.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track