SVEDOCI UŽASA U ŠIMANOVCIMA: Sve se desilo u 30 sekundi!
Foto: Kurir

Lančani sudar na auto-putu

SVEDOCI UŽASA U ŠIMANOVCIMA: Sve se desilo u 30 sekundi!

Crna Hronika -
Srećom nisam vozio brzo. Odmah sam se zaustavio i upalio sva četiri žmigavca. Tad vidim kako drugi automobil leti na mene. Sve se brzo odigralo, trenuci su bili u pitanju. To vozilo me je zakačilo otpozadi, a potom uletelo između kamiona i drugog automobila, kaže Ranđelović

ŠIMANOVCI - Na auto-putu u blizini naplatne rampe kod Šimanovaca, zbog guste magle, dogodila su se dva lančana sudara u kojima je učestvovalo 38 vozila. Tom prilikom dve osobe su izgubile život, a 25 osoba je povređeno.

Prvi lančani sudar dogodio se oko dva kilometra pre rampe u Šimanovcima, dok se druga nesreća dogodila oko 200 metara prema Pećincima.

Ljubiša Ranđelović, koji je preživeo haos u Šimanovcima, kaže da je u subotu krenuo iz Kranja u Vladičin Han.

"Bila je gusta magla na auto-putu. Odjednom sam naleteo na sudar. Srećom nisam vozio brzo. Odmah sam se zaustavio i upalio sva četiri žmigavca. Tad vidim kako drugi automobil leti na mene. Sve se brzo odigralo, trenuci su bili u pitanju. To vozilo me je zakačilo otpozadi, a potom uletelo između kamiona i drugog automobila - kaže Ranđelović.

Putovao je sam."Ljudi brzo voze, ne vode računa... Čudi me da nije bilo i više nastradalih", kaže Ranđelović. Drugi sagovrnik Kurira Hajro iz Makedonije putovao je iz Berlina.

"Bilo nas je četvoro u kolima. Sve se odigralo bukvalno u 30 sekundi. Na moje vozilo je naleteo "golf". Srećom, niko nije povređen", kaže Hajro.

Posle šestočasovne obustave, saobraćaj na tom delu puta je normalizovan.

http://www.youtube.com/watch?v=_objvGpx5BA
http://www.youtube.com/watch?v=lfEH0Iv9Rd4

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track