SVEDOK: Svetozara Marovića saslušavali zbog nelegalne prodaje zemlje u Budvi

Aera Košljun

SVEDOK: Svetozara Marovića saslušavali zbog nelegalne prodaje zemlje u Budvi

Planeta -
Spekuliše se da je Svetozar Marović bio na spisku osoba koje su podelile novac stečen nelgalnom prodajom 27.190 kvadrata opštinske parcele zemljišta u mestu Košljun za 1.500.000 evra

PODGORICA - Potpredsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Svetozar Marović saslušan je u Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal u svojstvu svedoka u slučaju zloupotrebe položaja tokom prodaje zemljišta na brdu Košljen kod Budve, rekao je danas advokat Vladan Bojić.

Bojić je rekao agenciji Mina da je Marović "valjano i krajnje odgovorno ispunio svoju građansku dužnost", prenela je RTCG.

Bojić zastupa predsednika opštine Budva Lazara Radenovića i bivšu direktorku Prve banke Jelicu Petričević koji se sumnjiče da su zloupotrebili službeni položaj jer su kao članovi Komisije za prodaju zemljišta na Košljunu, navodno, oštetili opštinski budžet za gotovo dva miliona evra, zajedno sa vladinim savetnikom za investicije i strana ulaganja Aleksandrom Tičićem.

Oni se od 14. marta nalaze u pritvoru. Bojić je kazao da je sa pravnog stanovišta svaki dan njihovog pritvora od početka nezakonit.

Rađenović i Tičić se sumnjiče da su 2007. godine omogućili Vidu Rađenoviću kupovinu 27.190 kvadrata zemljišta na brdu Košljun za 1,5 miliona evra.Transakcija je urađena uz pomoć Jelice Petričević tadašnje zamenice generalnog direktora Prve banke koja je odobrila kredit Vidu Rađenoviću na ime garancije koju je dala Opština Budva.

Vido Rađenović je kasnije, pak, to isto zemljište prodao za 3,5 mliona evra egipatskom biznismenu Muhamedu Rašidu.

Iako ta, treća po redu afera na području Budve, još nije dobila jasnu dimenziju, mediji špekulišu o tome koliku je ulogu u njoj imao neformalno prvi čovek Budve i potpredsednik najuticajnije partije u Crnoj Gori Svetozar Marović.

Zbog lansiranja treće po redu korupcionaške afere za proteklih šest godina u Budvi, došlo je do remećenja partnerskih i političkih odnosa unutar DPS-a.

Remećenje i zahlađenje odnosa počelo je sa otvaranjem afere "AMD Budva", pa nastavljeno sa hapšenjem prošle gradske garniture u slučaju "Zavala", u koju je bio umešan Marovićev rođeni brat Dragan. Tada je predsednik Opštine Budva bio Rajko Kuljačić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track