ŠVEDSKI OBAVEŠTAJCI: Rusija se sprema za rat!
Foto: Reuters

Ubrzanje reforme vojske

ŠVEDSKI OBAVEŠTAJCI: Rusija se sprema za rat!

Planeta -
Ministarstvo odbrane Švedske saopštilo je da ozbiljno doživljava informacije kojima raspolaže kontraobaveštajna služba, zbog čega planira da ubrza reformu vojske

STOKHOLM - Švedske službe bezbednosti upozorile su vojsku na opasnost od ruske agresije, zbog čega je Ministarstvo odbrane zatražilo povećanje budžetskih sredstava za jačanje vazduhoplovstva, protivvazdušne odbrane i mornarice.

Rusija se sprema za rat i to nas brine”, izjavio je šef švedske kontraobaveštajne službe Vilhelm Unge za najstariji dnevni list u zemlji “Svenska dagbladet”, preneli su ruski mediji.

Šef švedske kontraobaveštajne službe naveo je da manevri ruskih lovaca na granici sa Švedskom i napadi ruskih hakera na IT sisiteme u njegovoj zemlji, takođe govore u prilog sumnjama da se Moskva sprema za rat.

Ministarstvo odbrane Švedske saopštilo je da ozbiljno doživljava informacije kojima raspolaže kontraobaveštajna služba, zbog čega planira da ubrza reformu vojske. Švedska je neutralna država, članica je EU, ali ne i NATO, a zvanično vojno neutralni status imala je u oba svetska rata

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track