SVEŠTENIK ZAPRETIO: Direktorka izbacila ateiste sa Sajma obrazovanja!

Nezapamćen skandal u subotičkoj srednjoj tehničkoj školi „Ivan Sarić“

SVEŠTENIK ZAPRETIO: Direktorka izbacila ateiste sa Sajma obrazovanja!

Društvo -
Eržebet Ivanović zahtevala da momentalno napustimo sajam, uz argument koji krši Ustav i urušava obrazovni sistem Srbije, tvrdi član udruženja Ateisti

BEOGRAD - Potpuno zatečeni!Predstavnici udruženja Ateisti Srbije ogorčeni su na upravu tehničke škole „Ivan Sarić“ u Subotici jer ih je, kako tvrde, u ponedeljak brutalno izbacila sa sajma obrazovanja koji se održao u ovoj ustanovi, uz direktorkin argument da je to sajam obrazovanja, „a ne slobodne misli“.Štand bio odobren- Ovo je skandalozan napad na slobodu, integritet i osnovna prava naših članova. Učestvovali smo na sajmu obrazovanja kao partneri fondacije „Mesečina“, uz unapred obavljen razgovor s direktorkom Eržebet Ivanović, sa odobrenim štandom, materijalom i malim praktičnim kvizom znanja. Tu smo proveli pet veoma uspešnih sati, uz pohvale i otvoreno pokazivanje interesovanja roditelja i dece. Sve dok se nije pojavio sveštenik i pitao da li su naši članovi na sajmu legalno. Odgovor je bio potvrdan, ali uprkos tome, došla je direktorkina zamenica i uz viku zahtevala da napustimo školu - pričaju ogorčeni članovi Ateista Srbije.Pretnje od sveštenikaDirektorka je zahtevala da momentalno napustimo sajam, uz argument koji urušava prosvetni i obrazovni sistem u Srbiji.- Ovo je sajam obrazovanja, a ne slobodne misli - rekla je, a mi smo upitali: „Da li su obrazovanje i slobodna misao dva suprotstavljena pojma?“ Ona je samo rekla: „Da“ - objašnjavaju iz udruženja i dodaju da je sveštenik ucenio direktorku.- Prema direktorkinim rečima, sveštenik joj je pretio tužbom i rekao da će o njoj širiti loše priče ako nas ne udalji sa sajma. Nakon svega, direktorka je „slučaj“ zaključila stavom: „Ovo je veoma bezobrazno pred Uskrs“ - pričaju ogorčeni članovi Ateista i dodaju da je direktorka najgrublje pogazila Ustav.(S. S.)

TajacŠKOLA I MINISTAR BEZ ODGOVORAKurir je juče više puta pokušao da stupi u kontakt s direktorkom škole Eržebet Ivanović, ali do zaključenja broja ona se nije javila. Ni ministar prosvete nije odgovarao na naše pozive i poruke.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja