SVET SE KLANJA NOVAKU: Đoković poklonio bitan poen Štepaneku i pokazao neverovatno sportsko viteštvo
Foto: Printskrin

Sportista za primer

SVET SE KLANJA NOVAKU: Đoković poklonio bitan poen Štepaneku i pokazao neverovatno sportsko viteštvo

Tenis -
Na oduševljenje svih, Đoković je javio glavnom sudiji da se poen dodeli Štepaneku, što je na kraju i učinjeno

Srpski teniser Novak Đoković teškom mukom je savladao Radeka Štepaneka u meču 2. kola Vimbldona. Čeh je zbog svoje borbenosti dobio ovacije publike u Londonu, ali su svetski mediji po završetku meča pažnju usmerili na jedan delić ovog meča. Tačnije, na poen koji je odigran u finišu četvrtog seta.

Nije prvi put da Đoković poklanja poen rivalu zbog grešaka sudija, ali je ovo bio izuzetno važan poen, poen koji je mogao da promeni tok meča.

Đoković je pri vođstvu 2:1 u setovima i 5:5 u četvrtom setu imao prednost na svoj servis. Štepanek je uspešno vratio servis, loptica je udarila na liniju, ali je sudija uzviknuo da je loptica u autu. Štepanek je bio prilično šokiran i autoritativno je zatražio čelendž. Snimak je pokazao da je bio u pravu, a glavni sudija je morao da donese jedinu validnu odluku, da se poen ponovi.

Međutim, na oduševljenje svih, Đoković je javio glavnom sudiji da se poen dodeli Štepaneku, što je na kraju i učinjeno.

Tim potezom Štepanek je stigao do izjednačenja u 11. gemu, ali je srpski teniser kasnije osvojio svoj gem i potom stigao do pobede.

Po završetku meča, dvojica tenisera nagrađena su ovacijama, a njihov zagrljaj dovoljno govori kako su doživeli ovaj duel.

http://www.youtube.com/watch?v=-glmKCdsBxY

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track