SVET SE MOLI ZA ŠAMPIONA: Šumaher u komi dočekuje 45. rođendan!
Foto: Reuters

Borba za život

SVET SE MOLI ZA ŠAMPIONA: Šumaher u komi dočekuje 45. rođendan!

Ostali sportovi -
Stručnjaci predviđaju da bi za dva dana on mogao na kratko da bude probuđen iz kome.

PARIZ - Stanje Mihaela Šumahera, koji se u bolnici u Grenoblu bori za život, i dalje je nepromenjeno, a legenda Formule 1 u petak će dočekati 45. rođendan u stanju indukovane kome. Lekari su potvrdili da je Šumaher u stabilnom, ali i dalje kritičnom stanju posle dve operacije na glavi, a stručnjaci predviđaju da bi za dva dana on mogao na kratko da bude probuđen iz kome.

Na Univerzitetskoj klinici u Grenoblu uz Šumahera je porodica, supruga Korina, deca Mik i Đina Marija, otac Rolf i brat Ralf, koji su zahvalili svima na podršci, prenosi Kanal plus.

"Želimo da zahvalimo svim ljudima iz celog sveta koji su nam pružili podršku. Svi znamo da je Mihael pravi borac i da neće odustati", stoji na službenoj stranici sedmostrukog svetskog prvaka. Mediji navode da je u Grenoblu i dalje veliki broj novinara iz celog sveta, a tim Ferari, u čijem bolidu je Šumaher osvojio pet šampionskih titula, najavio je da će u petak održati "tihi skup" ispred bolnice da obeleži rođendan legendarnog asa.

Šumaher je u nedelju na skijanju u francuskom centru Meribel zadobio teške povrede, kada je pao i glavom udario u stenu, a lekari bolnice u Grenoblu bore se za njegov život.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track