SVETI RAT: Mrtvi sinovi Alaha smeju se i pozivaju na džihad usred Srbije!

Mediji u Novom Pazaru objavili izuzetno uznemirujuće fotografije

SVETI RAT: Mrtvi sinovi Alaha smeju se i pozivaju na džihad usred Srbije!

Društvo -
Sandžak pres objavio fotografije ubijenih „Alahovih ratnika“ i pozvao da se obrati pažnja na njihov osmeh! Uznemirujuće slike preuzete sa sajta čija je centralna tema džihad!

BEOGRAD - Na sajtu Sandžak presa objavljeno je više od deset fotografija ubijenih šehida (poginulih za veru) pod naslovom „Pogledajte osmehe šehida u Siriji“!Izuzetno uznemirujuće fotografije koje je objavio ovaj mediji iz Sandžaka propraćene su komentarima: „Ko bi rekao da je mrtav?“ i „Najlepši osmesi“. Slike su, inače, preuzete sa sajta Put vjernika, čija je centralna tema upravo džihad! Po muslimanskom verovanju, onaj ko umre za Alaha, ide u dženet (raj), gde ga čeka 77 devica. Prema rečima Adema Zilkića, reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije, za svaku osudu je pokazivati slike ubistva, ali ipak ne postoji bojazan da bi takve slike mogle da izazovu muslimane u Novom Pazaru na nemire.- Takve slike šalju ružnu poruku, razvijaju negativnu poruku. U godini koja je jako teška za muslimane širom sveta pokazivati takve slike može samo da izazove bes, ali ne verujem da bi to moglo da dovede do pobune - kaže Zilkić.Objavljivanje jezivih fotografija osudila je i Aida Ćorović, direktorka NVO Urban in iz Novog Pazara.- Smatram da svako ko aplaudira smrti, pogotovo nasilnoj i pogotovo ako je prekinut život mladog čoveka, taj ima ozbiljne mentalne probleme i mirne duše mogu da kažem da se takva osoba (ili osobe) može okarakterisati kao psihopata. Ne postoji toliko veliki i plemeniti cilj da bi se njime opravdalo oduzimanje ljudskih života, pa ni u ovom slučaju - kazala je Ćorovićeva.

Šta je šehidŠehid je religiozni termin u islamu koji doslovno znači žrtva. To je titula koja se daje muslimanima nakon smrti ukoliko umru ispunjavajući religijske zapovedi ili tokom rata za veru.Sl- Komentari posetilaca Sandžak presa... „Da im Alah podari dženet“, „Muslimani znaju zašto žive i umiru, dok drugi to nemaju i ne znaju“, „Nevernici nikad to neće moći shvatiti - muslimanu verniku koji se bori na Alahovom putu smrt je draža nego tebi život“

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track