SVETSKI MEDIJI: Suarez bi mogao da bude kažnjen sa 24 utakmice neigranja
Foto: Reuters

Urugvajcu preti suspenzija

SVETSKI MEDIJI: Suarez bi mogao da bude kažnjen sa 24 utakmice neigranja

Brazil 2014 -
Kazna će zavisiti od toga da li će Disciplinska komisije FIFA koristiti video snimak incidenta, što je ranije ove godine podržao predsednik te organizacije Sep Blater

BEOGRAD - Reprezentativac Urugvaja Luis Suarez bi mogao da se suoči sa kaznom od 24 utakmice neigranja ili dvogodišnjom suspenzijom zbog toga što je ugrizao Đorđa Kjelinija u meču sa Italijom, prenose svetski mediji, pozivajući se na pravila Svetske fudbalske federacije (FIFA).

To će zavisiti od toga da li će Disciplinska komisije FIFA koristiti video snimak incidenta, što je ranije ove godine podržao predsednik te organizacije Sep Blater. "Video dokazi mogu u velikoj meri da doprinesu fer-pleju, pod uslovom da su disciplinski organi spremni da ih koriste, a trebalo bi", napisao je Blater u februaru u kolumni za nedeljni magazin FIFA. Suarezova kazna će zavisiti od izveštaja meksičkog arbitra Marka Rodrigesa, koji na samoj utakmici nije kaznio urugvajskog fudbalera. Urugvaj je na kraju pobedio 1:0 i plasirao se u osminu finala Svetskog prvenstva u Brazilu, dok je Italija završila takmičenje. FIFA je saopštila da će sačekati Rodrigesov izveštaj pre nego što donese ocenu stanja jer je to "standardna procedura za svaku utakmicu" koja se igra u okvirima te organizacije. Potpredsednik FIFA Džim Bojs istakao je da ta organizacija mora da ispita Luisa Suareza. "Pogledao sam incident nekoliko puta na televiziji. Nema sumnje da je Suarez fantastičan fudbaler, ali su njegovi postupci još jednom doveli do toga da bude oštro kritikovan. Nema sumnje da FIFA veoma ozbiljno mora da se pozabavi ovim incidentom i da preduzme sve što smatra neophodnim", rekao je Bojs britanskim medijima.

Agencija AP ukazala je da postoji presedan na svetskim prvenstvima, kada je reč o video snimcima korišćenim pri odlučivanju o kaznama. Reprezentativac Italije Mauro Tasoti je 1994. godine na SP u utakmici sa Španijom udario laktom Luisa Enrikea i prošao nekažnjeno na utakmici, ali ga je FIFA kasnije suspedovala na osam mečeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track