SVI SE ODAZVALI: Srbi iz Ontarija šalju 50 tona pomoći
Foto: Toronto, Facebook

Z apoplavljene u Srbiji i BiH

SVI SE ODAZVALI: Srbi iz Ontarija šalju 50 tona pomoći

Društvo -
Teško je gledati narod koji je već jednom sve izgubio u ratu, ponovo se skućio i sada opet ostaje bez ičega- rekla je mlada volonterka Juliana Pandurević

U organizaciji srpskog dobrotvornog društva "28 jun", srpskog Crvenog Krsta i Crkve "Sveti Sava" u Misisagi, u Torontu je pre sedam dana pokrenuta akcija prikupljanja pomoći stanovništvu pogođenom katastrofalnim poplavama u Srbiji i BiH. Odziv je ogroman, i do nedelje je prikupljeno preko 50 tona artikala, od odeće, obuće preko higijenskih i dezinfekcijskih sredstava. Kampanji su se odazvali Srbi širom Ontarija, iz Toronta, Otave, Hamiltona, Londona, Nijagare, Kičinera.

Pošiljka će biti dopremljena do kraja ovog meseca do Bribuceograda, jedan deo vazdušnim putem do Franfurta odakle će Air Serbia preuzeti i dopremiti tovar do Beograda, a drugi deo će biti dostavljen morskim putem do Bara, i dalje do Beograda. Pomoć će biti predata centru za distribuciju humanitarne pomoći u Beogradu, odakle će dalje ići po utvrđenim prioritetima.

Akcija je uspela zahvaljući mladim volonterima, pre svega Juliane Pandurević (17), Kanađanke srpskog porekla."Mi imamo rodbinu u Posavini, koji su tu doselili posle rata iz Sarajeva. Žive u Brčkom i Bijeljini. Čula sam se sa rođakom iz okoline Brčkog. Pred vodenom sitihijom popeli su se na krov kuće i tu čekali evakuaciju. Evakuisani su helikopterom do Sarajeva, a imanje i kuća potpuno su uništeni. Teško je gledati narod koji je već jednom sve izgubio u ratu, ponovo se skućio i sada opet ostaje bez ičega- rekla je mlada volonterka Juliana Pandurević.

http://www.youtube.com/watch?v=KFJJ3CyJCPM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track