SVIRAJ ONO NAŠE: Prava narodna muzika na RTS-u!
Foto: RTS

Odvaja žito od kukolja

SVIRAJ ONO NAŠE: Prava narodna muzika na RTS-u!

Stars -
Čuveni pevači pevaju pesme koje su obeležile četiri decenije naše estrade, ali i govore o tome koliko je škola značila u prepoznavanju talenata
1 / 5 Foto: RTS

Novi serijal emisija Sviraj ono naše o pravoj narodnoj muzici. Čuveni pevači pevaju pesme koje su obeležile četiri decenije naše estrade, ali i govore o tome koliko je škola značila u prepoznavanju talenata, šta je predstavljao Radio Beograd, kako je izgledao kafanski život Balkana, kako je Titova Jugoslavija punila hale, a kako je pečat šund značio kraj pesme.

Ujednočasovnom programu pojaviće se i mladi i manje afirmisani pevači, koji su prošli selekciju uredništva RTS-a i koji će pokazati da mogu dostojno da se nose sa prekaljenim asovima narodne muzike.

Pevačima će biti priređivana iznenađenja raznim reportažama sa terena, a za to je zadužen autor serije "Zadnja kuća, Srbija" Milan Popović.

U serijalu govore Kornelije Kovač, Minja Subota, Boki Milošević i mnogi drugi sa ciljem da se demistifikuje estrada nekada i estrada sad.

Narodni orkestar RTS-a na čelu sa Vladom Panovićem pratiće čitav šou.

Voditelji emisije su ustvari novinari u ulozi voditelja - Marija i Milan Popović, koji su posle nekoliko decenija prvi bračni par u tandemu u studiju RTS-a. Popovići kažu da će uloga RTS-a u ovakvoj emisiji biti jasna - da zabavi i informiše i da odvoji žito od kukolja.

Emitovanje ovog serijala započinje u utorak, 8. aprila od 22 časa, na Prvom programu RTS. Emisija će se emitovati jedanput nedeljno. Urednik emisije je Uroš Marković, a reditelj Darko Kamarit.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track