Tači i Beriša u Skoplju slave 100 godina Albanije

Proslava nezavisnosti

Tači i Beriša u Skoplju slave 100 godina Albanije

Planeta -
Na ulaz u Skoplje postavljen je bilbord sa natpisom "Dobrodošli premijeri, Beriša i Tači", a pored njega nalaze se dve velike zastave Albanije i logo stogodišnjice nezavisnosti te države

SKOPLJE - U Skoplju se danas proslavlja stogodišnjica nezavisnosti Albanije kojoj prisustvuju kosovski i albanski premijer Hašim Tači i Sali Beriša.

Centralna manifestacija biće održana u 18 časova u sportskoj hali Boris Trajkovski kojoj će pored dva premijera prisustvovati i brojni gosti iz Albanije i sa Kosova.

Povodom praznika, sve ulice, bulevari i autoputevi na područjima gde žive Albanci u Makedoniji ukrašeni su albanskim zastavama.

Na ulaz u Skoplje postavljen je bilbord sa natpisom "Dobrodošli premijeri, Beriša i Tači", a pored njega nalaze se dve velike zastave Albanije i logo stogodišnjice nezavisnosti te države.

U Skoplju je održana šetnja "Marš orlova", a učesnici su bili uglavnom mladi ljudi koji su u crno-crvenim majicama i sa albanskim zastavama prodefilovali od skopskog naselja Čair do centra grada, pevajući albanske pesme.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track