Tači se zaljubio u Dačićevu saradnicu!

Iza kulisa šeste runde pregovora

Tači se zaljubio u Dačićevu saradnicu!

Politika -
Hašimu Tačiju usred teških pregovora u Briselu za oko zapala Tijana Vasilijević Damjanović, prevodilac srpskog premijera Ivice Dačića

BEOGRAD - Izgubljen u prevodu.Uprkos težini i ozbiljnosti pregovora srpskog premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija u Briselu pod kontrolom visoke predstavnice EU Ketrin Ešton, sastanak je, izgleda, protekao u odličnoj atmosferi. Bar što se tiče Tačija, koji je odlepio za Tijanom Vasilijević Damjanović, prevodiocem premijera Dačića. O tome svedoče fotografije sa četvoročasovnog sastanka, tokom kojeg Tači nije skidao pogled sa dame u crvenom sakou, koja je sedela tik uz Dačića.Dok je srpski premijer bio koncentrisan na temu, Tači je pažnju usmerio ka Dačićevoj saradnici i sve vreme se zaljubljeno smeškao.Međutim, Tijana, diplomirani filolog skandinavskih jezika, koja je i perfektan prevodilac za engleski jezik, udata je i nije pokazala simpatije prema Tačiju.- Posao prevodioca premijera i ministra unutrašnjih poslova izuzetno je odgovoran, ali, priznajem, i zanimljiv. U maju 2009. zaposlila sam se u kabinetu ministra i već od prvog dana počela da prevodim. Velika mi je čast što sam u prilici da radim za šefa kao što je Ivica Dačić - izjavila je ranije Tijana i priznala da je najznačajniji događaj u njenoj karijeri prevodioca susret s Hašimom Tačijem u Briselu.- Imala sam zaista osećaj velike odgovornosti, kao i dozu pozitivne treme, poput one pred neki važan ispit.Hašim Tači je, inače, oženjen Lumnijom i ima sina.

Tači za vreme pregovora merkao Tijanu
Tači za vreme pregovora merkao Tijanu

Tači iz braka sa Lumnijom ima sina
Tači iz braka sa Lumnijom ima sina

Kosovo tužilo SrbijuKosovske vlasti su pre dijaloga u Briselu predale visokoj predstavnici EU Ketrin Ešton dokument koji, kako prenosi prištinski Zeri, opisuje policijsko prisustvo Srbije na severu Kosova.- Verujem da je ovaj dokument bio dovoljan da ubedi Srbiju da treba da ih ukloni s teritorije Republike Kosovo - rekao je zamenik kosovskog premijera Hajredin Kuči. Hašim Tači je, nakon prekjučerašnjih razgovora u Briselu, rekao da je postignut usmeni dogovor o povlačenju tih struktura. Premijer Ivica Dačić je, međutim, kazao da takvog dogovora nije bilo jer Srbija nema bezbednosne strukture na Kosovu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track