TAČI SPREMA OLUJU 2: Za 48 sati počinje pogrom Srba!

Albanci planiraju krvoproliće na Kosovu i Metohiji

TAČI SPREMA OLUJU 2: Za 48 sati počinje pogrom Srba!

Politika -
Kosovski specijalci ROSU podignuti u stanje pripravnosti, spremni za etničko čišćenje severa KiM ako Beograd ne potpiše sporazum

BEOGRAD - Progon.Kosovski premijer Hašim Tači podigao je na najviši stepen gotovosti pripadnike specijalne jedinice kosovske policije ROSU, koji su spremni da krenu u akciju proterivanja preostalih Srba iz pokrajine, pokazuju obaveštajni podaci kojima raspolaže državni vrh!Kako tvrdi izvor Kurira iz vrha vlasti, Tačijev plan, u slučaju da Beograd ne potpiše sporazum s Prištinom, jeste da specijalci očiste sever pokrajine i enklave od Srba kako bi uspostavio vlast i na severu Kosova. Pošto je EU pregovaračima dala rok do utorka da se odluče o ponudi Brisela, albanski specijalci bi za 48 sata mogli da krenu na Srbe.- Ako sporazum Beograda i Prištine propadne, niko ne garantuje da ROSU neće upasti na sever i za 48 sati počistiti sve Srbe iz pokrajine. Prema našim informacijama, Kfor i Euleks bi se držali po strani. Mi ne možemo da reagujemo, jer bi slanje vojske ili policije da zaštiti naše ljude bilo kršenje Kumanovskog sporazuma. U teškoj smo situaciji, razmišljamo šta da radimo - kaže izvor Kurira i dodaje da je za Tačija to idealna solucija, jer ako Beograd ne potpiše sporazum, onda on ima opravdanje da etnički očisti prostor, što odavno priželjkuje.Analitičar Dušan Janjić kaže da Tači pokušava da javnosti Kosova pokaže da nije slab pregovarač.- Tači je na tankom ledu. Dobio je popust od Ramuša Haradinaja da ga neće dirati dok traju pregovori. Čim se završe, Tači će morati da raspiše izbore ili da Haradinaju preda premijersku funkciju - kaže Janjić.Kako je Kurir pisao, BIA ima operativne podatke da Albanci pripremaju operaciju „Oluja na sever“.

Redžepi: Nemam komentarMinistar unutrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi u izjavi za Kurir nije demantovao mogućnost da, u slučaju da se ne postigne sporazum s Beogradom, Priština krene u uspostavljanje vlasti na severu Kosova upotrebom sile i proterivanjem Srba.- Ne mogu da prejudiciram - kazao je Redžepi.Državni vrh s Dodikom o Kosovu i MetohijiDržavni vrh Srbije razgovaraće danas u Predsedništvu s rukovodstvom Republike Srpske s predsednikom Miloradom Dodikom, premijerkom Željkom Cvijanović i predsednikom Skupštine Igorom Radojčićem na čelu. Tema sastanka je Kosovo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track