Tadić, Đuričić i Nastasić: Mi se pitamo

Tadić, Đuričić i Nastasić: Mi se pitamo

Fudbal -
Utakmica trećeg kola A grupe kvalifikacija za SP u Brazili Srbija - Belgija igra se u petak od 20.30 na stadionu Crvene zvezde

BEOGRAD - Mladi fudbalski reprezentativci Srbije Dušan Tadić, Filip Đuričić i Matija Nastasić poručili su danas da se ne opterećuju u kom sastavu dolaze Belgijanci i da će rezultat kvalifikacione utakmice za odlazka na prvenstvo sveta pre svega zavisti od igre srpskog tima.

"Očekuje nas bitna i teska utakmica, Belgija je veoma kvalitetan tim, jedan od favorita u našoj grupi, očekujem da uz podršku sa tribina ostvarimo pozitivan rezultat. Upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama, ali pre svega smo skoncentrisani na našu igru", rekao je Tadić na konferenciji za medije u beogradskom hotelu "Hajat".

Na njegove reči nadovezao se Đuričić, koji je rekao da je sve u rukame srpskih igrača.

"Ne zavisi mnogo od njih i potpuno je svejedno da li će igrati Kompani ili neće, dali će igrati Felaini ili neće. Čeka nas utakmica "11 na 11" i uveren sam da možemo da ispunimo cilj", istakao je Đuričić.

Nastasić je istakao da izuteno poštuje Belgijance, ali da pre svega veruje u sebe i svoje saigrače.

"Nadam se da ćemo pokazati koliko vredimo. Razgovarao sam sa Kompanijem, oni takođe mnogo očekuju od ove utakmice, ali mi moramo da gledamo samo sebe", naglasio je Nastasić.

Trojica mladih fudbalera jasno su rekli da uoči mečeva sa Belgijom i Makdonijom ne bi prihvatili osvajanje četiri boda i da će učiniti sve da osvoje svih šest.

Oni su posebno istakli značaj podrške koju dobijaju od selektora Siniše Mihajlovića i obećali da će na terenu opravdati njegovo poverenje.

"Selektor hoće da u nas ugradi pobednički mentalitet i da nam podigne samopouzdanje. Svakog dana posle svakog treninga i utakmice sve više napredujemo i bićemo još bolji", rekao je Tadić.

Đuričić je pohvalio selektorovu hrabrost da ukaže šansu mladim igračima.

"Lično mislim da je svejedno da li igrač ima 18 ili 20, odnosno 28 ili 30 godina, bitno je koliko pruža na terenu. Ovi dueli su prava prilika za nas da pokažemo koliko možemo", kazao je Đuričić.

Nastasić je rekao da se samopouzdanje stiče kroz treninge i utakmice i da je meč protiv Belgije prilika za još jednu potvrdu kvaliteta.

"Samo je važno da mi damo 100 odsto i onda se pozitivan rezultat neće dovoditi u pitanje. Idemo iz utakmice u utakmicu i svaku želimo da dobijemo", poručio je Nastasić.

Poseban adut srpskog tima trebalo bi da bude podrška pune Marakane, a jedan od onih koji se najviše raduje tom ambijentu, svakako je Đuričić, izdanak Zvezdine omladinske škole.

"Svaka utakmica za reprezentaciju je nešto posebno, ali kao klinac sam maštao da igram na punoj Marakani i to mi je svakako motiv više. Lepo mi je bilo na Karađorđu u Novom Sadu, jer sam tamo često igrao sa mladom reprezentacijom. U šustini nije važno gde se igra, važno je da se za nacionalni tim pruži maksimum", poručio je Đuričić.

Uoči današnje konferencije za medije potpisan je sponzorski ugovor između Fudbalskog saveza Srbije (FSS) i Apatinske pivare na osnovu kojeg će Jelen pivo u naredne četiri godine biti zvanično pivo fudbalske reprezentacije Srbije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track