Tadić i Dačić: Vlada za nekoliko dana
Foto: TANJUG

Pregovori DS i SPS

Tadić i Dačić: Vlada za nekoliko dana

Politika -
Za nekoliko dana znaće se ko će činiti okosnicu buduće vlade, rekao je Tadić

BEOGRAD - Lideri SPS i DS Ivica Dačić i Boris Tadić izjavili su da će se za nekoliko dana znati ko će činiti okosnicu buduće vlade, a da je dogovoren program, principi i njena načela.

Tadić je novinarima po završetku sastanka sa liderima koalcije SPS -PUPS-JS rekao da će stručne službe i njihovi saradnici u narednom periodu razgovarati o strukturi vlade, ministarstvima, raspodeli nadležnosti...

" O tome ko je treći ili četvrti partner saznaće te vrlo brzo i verujem da će vrlo brzo biti formirana parlamentarna većina" rekao je Tadić.

"Za nekoliko dana znaće se ko će činiti okosnicu buduće vlade", rekao je Tadić.

Lider socijalista složio se sa Tadićem da je danas postignuta saglasnost oko najvažnijih pitanja, programa, kao i nacionalnih i socijalnih tema i podvukao želju i potrebu da vlada što pre bude formirana.

Tadić je kazao će buduća vlada biti socijalno odgovorna, da će nastaviti da sprovodi reforme koje imaju podršku EU, kao i reforme u vezi sa otpočinjanjem pregovora, ali i poručio da će se nova vlada i predsednik Srbije suočiti sa ozbiljnim i velikim iskušenjima kada je u pitanju Kosovo.

Tadić je rekao da je potrebno da se u narednom periodu dovrši tehnički deo pregovora Beograda i Prištine i da se okončaju razgovori o Kosovu na političkim planu.

" U narednim danima predstoje nam razgovori koji će prethoditi formiranju vlade", naglasio je Dačić.

Ivica Dačić najavio je da će na narednom sastanku sa predsednikom DS-a Borisom Tacićem i njegovim saradnicima razgovarati o trećem i četvrtom partneru u formiranju parlamentarne većine kao i o sastavu vlade.

"Dogovorili smo da to bude tema sledećeg sastanka - treći i četvrti partner i struktura vlade", rekao je Dačić novinarima po završetku sastanka koalicije SPS-PUPS-JS sa DS.

Novinarima na konferenciji za novinare u sedištu Demokratske stranke u Krunskoj ulici u Beogradu nije bilo dozvoljeno da postavljaju pitanja.

Sastanak lidera koalicje SPS-PUPS-JS i DS u Krunskoj ulici trajao je nešto više od dva sata, a pred novinare nisu izašli lideri PUPS-a i JS-a Jovan Krkobabić i Dragan Marković iako su prisustvovali razgovoru sa DS-om.

link ovde

link ovde

link ovde

link ovde

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track