Kandidat DS Boris Tadić predstavio plan u pet tačaka

Tadić: Plan za sigurnu i bolju budućnost

Politika

Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije, naveo ja Tadić u planu

Boris Tadić

Spreman da ostvari svoju viziju

BEOGRAD - Plan.
U narednih pet godina Srbija će se naći pred velikim izazovima. Zato na njenom čelu mora biti neko ko ima strategiju razvoja naše zemlje do 2017, neko ko ima viziju i sposobnosti da ona bude ostvarena, kaže predsednički kandidat sa liste Izbor za bolji život Boris Tadić.

- Moj plan je:

1. Završićemo pregovore o članstvu u EU. Započećemo pregovore do kraja godine i u narednih pet izvršiti reforme u svim oblastima koje nas vode do članstva u EU.

2. Ekonomski napredak Srbije biće baziran na razvoju poljoprivrede, energetike, industrije i podršci malim i srednjim preduzećima. Za pet godina udvostručićemo učešće izvoza u BDP. Ulaganjem u poljoprivredu i standardizaciju agrarne proizvodnje povećaćemo njen kapacitet i izvozni potencijal. Administrativnom reformom povećaćemo obim stranih investicija, koji će u narednih pet godina činiti 30 odsto BDP.

3. Udvostručićemo broj visokoobrazovanih za pet godina, povećati obrazovni budžet na 6% i dovršiti reformu obrazovanja. Obrazovanje ne sme biti privilegija bogatih. Povećaćemo mrežu obrazovnih ustanova i subvencionisati obrazovanje siromašnih.

4. Dovršićemo borbu protiv organizovanog kriminala, doneti i sprovesti sistemske mere za iskorenjivanje korupcije. Sve afere i pravni postupci iz prošlosti moraju biti rešeni i okončani. Do 2017. imaćemo završen proces vlasničke transformacije, a sve sporne privatizacije biće ispitane.

5. Radićemo na rešavanju istorijskog konflikta na Kosovu u saradnji s međunarodnom zajednicom na temelju mog plana od četiri tačke, koji podrazumeva specijalni status za sever Kosova, specijalni status za srpske crkve i manastire, široku lokalnu samoupravu i posebne bezbednosne garancije za Srbe južno od Ibra i rešavanje pitanja oduzete imovine Srba na Kosovu i imovine naših preduzeća. Nikad nećemo odustati od naših legitimnih interesa i nećemo priznati nezavisnost Kosova.

Pratite Sport na Facebooku
i Twitteru
Pratite Stars na Facebooku

Komentari (16)

Pošaljite komentar 

Popularni komentari

 • taxista

  taxista

  Zakljucujem: Tadicu je bilo potrebno do sada dva predsednicka mandata da napravi plan za buducnost ! Sada mu treba dva mandata da detaljno razradi svih 5 (pet) pasusa svog plana, a potom ce mu trebati dva mandata da zakljuci da plan ima manjkavosti i da pocne da radi na novom planu! Tako ce da kompletira sve ono sto je do sada uradio za ovu drzavu ... više i narod!

  32 Odgovori 
 • DENIS

  DENIS

  Bolja i sigurna buducnost ce nastupiti tek kada neko drugi vrati na poso onih 400.000 ljudi koje je vasa vlada otpustila i zaposli jos novih. Bez posla nema buducnosti.

  31 Odgovori 
 • Milan

  Milan

  Brate,planiraj to u nekoj drugoj državi,ovde si se već pokazao.Znamo te.

  30 Odgovori 

Poslednji komentar

 • JADRANIN

  JADRANIN

  Sa vama i dalje na čelu države mi nemamo budućnosti. I šta ste to radili u prdhodna dva mandata gospodine Tadiću. Dva puta smo naseli na istu priču. Treći put sigurno nećemo.

  6 Odgovori 

Najčitanije

osetite zadovoljstvo kuvanja...

Više na stvarukusa.rs

Facebook

Izjava dana

Briselski sporazum ne koči priključenje Evropskoj uniji Marko Ðurić, direktor Kancelarije za KiM

Video na Kuriru

Ostali videi
Prati Kurir na Facebooku!