Tadić pozvao evropske zvaničnike da podrže davanje datuma

Tadić pozvao evropske zvaničnike da podrže davanje datuma

Politika -
Tadić, član predsedništva PES-a, istakao je prilikom susreta sa evropskim zvaničnicima da je važno da Srbija dobije datum

BEOGRAD - Počasni predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je prilikom susreta s nekoliko visokih zvaničnika evropskih zemalja i EU pozvao sagovornike da podrže davanje Srbiji datuma za početak pregovora sa EU o članstvu.

Tadić se tokom dvodnevnog boravka u Sofiji, gde učestvuje na godišnjoj sednici Partije evropskih socijalista (PES), sastao sa, između ostalih, predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom, predsednikom PES-a Sergejom Staniševim, premijerom Rumunije Viktorom Pontom, premijerom Bugarske Plamenom Orešarskim i premijerom Malte Džozefom Maskatom.

Tadić, član predsedništva PES-a, istakao je prilikom tih susreta važnost dobijanja datuma za Srbiju. "I ovom prilikom apelovao je na svoje sagovornike da daju podršku Srbiji na njenom putu u EU i naglasio da dobijanje datuma predstavlja značajan i neophodan korak na tom putu", navedeno je u saopštenju.

Na sednici PES-a je, kako se dodaje u saopštenju, usvojen novi program koji se fokusira na brigu o budućnosti i zapošljavanju mladih.

Program sadrži i Tadićev amandman, koji precizno definiše da svaka zemlja kandidat obezbeđuje punopravno članstvo u EU nakon ispunjenja predviđenih uslova.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja