Tadić: Prihvatam odgovornost za poraz

Hteo sam da dam ostavku

Tadić: Prihvatam odgovornost za poraz

Politika -
Tadić rekao da je imao nameru da, ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, podnese ostavku na funkciju predsednika stranke i tvrdi da je kasnije hteo u opoziciju, ali ga je stranka sprečila...

AGODINA - Lider Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je večeras u Jagodini da prihvata odgovornost za poraz na izborima, ali i da postoji krivica koalicionih partnera i visokih funkcionera DS-a koji su donosili odluke o kampanji. "Meni je bilo jasno da je, nakon prvog kruga izbora, (Ivica) Dačić postavio sebi strateški cilj da postane premijer Srbije", rekao je Tadić i dodao je lider socijalista prvo odlučio da ode na drugu stranu, a da mu se onda predsednik Ujedinjenih regiona Srbije Mlađan Dinkić pridružio "jer se ponadao da ima novu izvesnost".

Tadić je u delu sednice Okružnog odbora DS-a u proširenom sastavu, otvorenom za novinare, rekao da je imao nameru da ukoliko pobedi na predsedničkim izborima, podnese ostavku na funkciju predsednika stranke. Nakon izbora, kazao je Tadić, Predsedništvo DS-a je odlučilo da se vode pregovori o vladi, dok je njegov stav bio da odu u opoziciju.

"Predsedništvo je odlučilo da ja budem pregovarač i ja sam poštovao tu volju. I to nije Srđan Šaper predložio, kao što je rekao Dragan Đilas, ne vidim zašto ne govori istinu, nego je i on to predložio, i skoro svi članovi Predsedništva", rekao je Tadić. Prema njegovim rečima, on je ukazivao da Dačić neće formirati vladu sa DS već će ići prema novoj gravitacionoj tački.

Tadić je ocenio da srpsko društvo ne može dalje da se menja sa aktuelnom vladom jer ona, kako je kazao "nema ni personalnih ni stručnih potencijala niti političke ideje koja je u stanju da izvede ono što je Srbiji potrebno". "Ubeđen sam da DS mora biti u vlasti da bi društvo nastavilo da se menja. Ovi koji su samo promenili retoriku, a najverovatnije ne i način mišljenja, nisu u stanju suštinski da menjaju društvo", ocenio je Tadić. Podršku Borisu Tadiću za kandidaturu za predsednika DS-a dali su Gradski odbor u Jagodini i Opštinski odbori u Svilajncu i Rekovcu. Predsednik DS je kazao i da je u kontaktu sa Draganom Đilasom jer su "civilizovani ljudi".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track