Tadić traži ispitivanje imovine političara, prvo njegove
Foto: Kurir

Tadić traži ispitivanje imovine političara, prvo njegove

Politika -
Tražim da institucije urade unakrsno istraživanje imovine svakog političara i predlažem da krenu od mene. Moji oponenti imaju stanove i kuće, oni su za mene nedostižni milioneri, rekao Tadić

NIŠ - Predsednički kandidat Demokratske stranke Boris Tadić pozvao je večeras u Nišu sve institucije da urade unakrsno istraživanje imovine svakog političara, a da krenu od njega. "Tražim da institucije urade unakrsno istraživanje imovine svakog političara i predlažem da krenu od mene. Moji oponenti imaju stanove i kuće, oni su za mene nedostižni milioneri", rekao je Tadić i dodao da takve stanove i kuće on nikada nije mogao da kupi od svoje plate.

Tadić je na skupu u centru Niša kojem je prisustvovalo oko hiljadu građana rekao da je sve što je mogao postigao u životu i da je njegov jedini motiv što učestvuje na izborima da stvori put u budućnost Srbije. "Ovi koji žele da nas pobede su lošiji i jedine promene koje mogu da izdejstvuju su promene na gore. Ovi izbori su od ogromne i presudne važnosti", rekao je Tadić. On je istakao da će ako ikada bude stavljen pred imperativ da odustane od Kosova, nastaviti da se bori za rešenje kosovskog problema za razliku od, kako je kazao, njegovih oponenata koji govore da će podneti ostavku ako neko od njih zatraži da odustanu od Kosova.

Tadić je od okupljenih zatražio podršku i poručio im da od njih zahteva da se izbore sa svakim ko se koleba da 6. maja izađe na izbore. "Imamo cilj - bolji život, imamo cilj - mir. Imamo vas", rekao je Tadić. Ministar spoljnih poslova i funkcioner DS Vuk Jeremić rekao je da će Srbija od septembra biti na čelu Ujedinjenih nacija i da će biti prva u UN među jednakima. Jeremić je na mitingu napravio lapsus, kada je govoreći o niškom programu za zapošljavanje trudnica "Trudnoćom do posla", taj program nazvao "Poslom do trudnoće" za šta je na kraju rekao da je jedno isto i kroz smeh prekinuo da govori o tome da, kako je kazao, ne bi rekao nešto još gore.

Lider SDPS Rasim Ljajić rekao je da je nekadašnji kandidat za predsednika Srbije Nikola Šećeroski bio ozbiljan kandidat u odnosu na današnje protivkandidate Borisa Tadića. Miting na centralnom gradskom trgu počeo je i završio se uz trubače, a centralna gradska ulica bila je zatvorena za saobraćaj iako na njoj nije bilo građana.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track