Tadićev savetnik šef diplomatije!

Otkrivamo

Tadićev savetnik šef diplomatije!

Politika -
Leon Kojen, koji je do 2008. savetovao Borisa Tadića, najozbiljniji je kandidat naprednjaka za ministra spoljnih poslova

BEOGRAD - Diplomata od karijere!Kako Kurir saznaje, na mestu ministra spoljnih poslova, na koje su pojedini mediji već ustoličili lidera naprednjaka Aleksandra Vučića, doći će nekadašnji savetnik Borisa Tadića - Leon Kojen (67).- Kao iskusan savetnik, koji se predano bavio pitanjem Kosova, i to veoma uspešno, Kojen je odlično rešenje - kaže za Kurir izvor iz vrha SNS.Kojen za naš list nije želeo da potvrdi, ali ni demantuje ova saznanja. Pošto je čuo naše pitanje, samo je kratko rekao:- Ne mogu to da komentarišem.Podsetimo, Kojen je do 2008. bio politički savetnik tadašnjeg predsednika Srbije Borisa Tadića i koordinator državnog pregovaračkog tima za KiM. Ostavku je podneo zato što je bio nezadovoljan političkim potezima koje je Tadićev spoljnopolitički tim sprovodio bez njegovog znanja. Kojen je profesor istorije filozofije na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na kome je 1970. diplomirao filozofiju.

Vlada od 15 resoraKabinet Ivice Dačića će imati 15 resora, ali 17 stolica. Osim ministara, u Nemanjinoj 11 naći će se i dva potpredsednika vlade: Suzana Grubješić (URS), koja će biti zadužena za evropske integracije i Jovan Krkobabić (PUPS), koji će se, kao i do sada, baviti socijalnim pitanjima. Imena većine ministara su određena, mada se još sa sigurnošću ne zna ko će doći na čelo Ministarstva kulture i informisanja, kao i Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track