TAJKUN U MUP: Načelnik policije kupio džip od 70.000 evra!

Otkrivamo luksuz: Odakle ti pare za auto?

TAJKUN U MUP: Načelnik policije kupio džip od 70.000 evra!

Društvo -
Miloš Bujaković, načelnik Uprave za strance, jedan od policajaca čija se odgovornost ispituje u aferi sa sređivanjem viza Kinezima za 5.000 evra, častio sebe novim „mercedesom“

BEOGRAD - Ima se, može se.Načelnik Uprave za strance Miloš Bujaković častio se novim autom, i to „mercedes bencom ML 350 CDI“ čija cena ide do 70.000 evra, otkriva Kurir. Bujaković je tako nabavio novu limuzinu vrednu 175 prosečnih plata (oko 40.000 dinara) policajaca u patroli, pozornika ili službenika koji radi na ulici. Običnom policajcu bi, dakle, bilo potrebno da rinta 14,5 godina za jedan takav auto, pod uslovom da ne izdvoji ni paru za život.Prvi na listi za čistku- Bujaković je kupio nov-novcijati metalik sivi „mercedes“, koji je prvi put registrovan 30. oktobra 2012. na opštini Savski venac. Toliko je upečatljiv da čovek ne može da ga ne primeti, a uz to u oči upadaju i personalizovane registarske tablice „BG 4.. BG“, koje je tražio. Taksa za taj dodatni luksuz košta 80.000 dinara - navodi izvor Kurira.Bujaković je, inače, kako je Kurir juče pisao, u okviru najavljenih kadrovskih promena u MUP prvi na listi za čistku. Naime, prema našim saznanjima, nadležni organi ispituju policajce i njihove pomoćnike - Kineze iz Bloka 70 - jer državljanima Kine koji žele da posete Srbiju turistički, poslovno ili da obiđu rodbinu „sređuju“ boravišne vize za 5.000 do 6.500 evra, o čemu je Kurir prvi pisao pre mesec dana.- Pre vašeg otkrića redovno je dolazio „mercedesom“ na posao. Nakon što je Kurir počeo da piše o toj aferi, Bujaković je „merdžu“ izgleda ostavio u garaži i počeo da dolazi na posao službenim autom - priča sagovornik Kurira.Ostao bez rečiUprkos pozivima i porukama Kurira, Bujaković juče nije želeo da govori o svom voznom parku, niti da otkrije kako je s platom MUP uspeo da kupi luksuzni automobil.Podsetimo, posle pisanja Kurira o tome da inspektori iz Odeljenja za strance „pljačkaju“ strane državljane, MUP je pokrenuo internu istragu o radu Uprave za strance. Kako nam je rečeno u MUP, utvrđene su teške povrede službene dužnosti i obavljene konsultacije s tužilaštvom, koje je naložilo dostavljanje izveštaja radi utvrđivanja eventualne krivične odgovornosti, a biće saslušano i desetak policajaca iz Uprave za strance.

Prvi na udaru Bujaković i BanovićKako je Kurir juče objavio, tužilaštvo je reagovalo na otkriće našeg lista da Srbijom hara „imigrantska mafija“, s grupom inspektora MUP na čelu, koji su na vezi s troje Kineza iz kineskog tržnog centra u Bloku 70. Osmislili su šemu da Odeljenje za strance, kojem je nadređeni Bujaković, dva puta odbije zahtev za vizu, a onda se javi „spasitelj“, koji nudi pomoć za keš. Tokom istrage je utvrđeno da su u pljačkanje Kineza uključeni i policajci iz Uprave granične policije, čiji je načelnik Nenad Banović, i da će na odgovornost verovatno biti pozvan i komandir granične policije na aerodromu „Nikola Tesla“ Slobodan Ćopić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track