TAJKUNSKE SUZE: Mišković zaplakao u policiji!
Foto: Nebojsa Mandic

Trenutak istine - država protiv tajkuna

TAJKUNSKE SUZE: Mišković zaplakao u policiji!

Politika -
Tokom četiri sata ispitivanja u policiji najbogatiji Srbin menjao raspoloženje od plača do smeha, izbegavao odgovore i odgovornost prebacivao na svoje saradnike

BEOGRAD - U procepu!Vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković saslušavan je u ponedeljak puna četiri sata u MUP, a tokom policijskog ispitivanja najbogatiji Srbin je više puta bio bukvalno na ivici suza, saznaje Kurir.- Mišković je na saslušanje došao naizgled raspoložen, pred policijom se trudio da deluje opušteno, ali kad je počelo ispitivanje, situacija se bitno promenila. Često je menjao raspoloženje i bio bukvalno na ivici suza. Nije mu bilo prijatno, delovao je preplašeno.

Tek tada je shvatio da su stvari ozbiljne i da sve nije predstava za medije, već ozbiljno ispitivanje. Skakao je s teme na temu, ponekad su mu rečenice bile konfuzne. Kada nije znao šta da odgovori, zastao bi i popio gutljaj vode - navodi izvor Kurira.Operativci radne grupe Uprave kriminalističke policije postavili su mu dvadesetak pitanja. On je odgovarao uopšteno, trudeći se da razvodni priču i skrene pažnju sa svoje uloge u poslovima.

- Iako je juče bio pozvan na informativni razgovor zbog „Delreala“, postavljena su mu i pitanja koja se tiču privatizacije „C marketa“ i poslova s firmom „Nibens“ Mila Đuraškovića. Međutim, on je zamolio da ne otvaraju te dve teme - kaže naš sagovornik iz vrha MUP Srbije i dodaje:

- Zahtev mu je uslišen jer je rekao da se nije dovoljno spremio da bi dao odgovore u vezi s poslovima s „Nibensom“ i „C marketom“ - kaže izvor Kurira.

Posle pitanja o poslovanju „Delreala“ Mišković je odgovornost prebacio na svoje saradnike.- Ovlastio sam ljude iz „Delreala“ da obavljaju poslove vezane za tu kompaniju. Imao sam poverenja u njih i nisam do kraja ulazio u sve što su radili, niti sam proveravao baš svaki posao koji su završavali - rekao je Miroslav Mišković operativcima UKP.

Policija je juče saslušala i Ivanu Veselinović, bivšu potpredsednicu „Delta holdinga“. Ona je dopunila iskaz koji je dala operativcima pre nekoliko dana. Veselinovićeva je, kako saznajemo, rekla policiji da je samo izvršavala naloge koje je dobijala od Miškovića.

- Osim nje, informativni razgovor je prethodnih dana obavljen i s Dejanom Racićem, bivšim generalnim direktorom „Dela reala“, kao i s Bojanom Kaličaninom, direktorom „Delreala“.

- Kaličanin je rekao da su oni radili poslove onako kako je određeno hijerarhijom preduzeća i da je s njima bio upoznat vlasnik kompanije Miroslav Mišković - kaže naš izvor.

Policija mu je ponudila da ostane i razgovara s njima duže od četiri sata, za šta bi mu po zakonu bio potreban advokat, što je on odbio.

Miroslav Mišković će narednih dana ponovo biti pozvan na razgovor u policiju.

Čačkao nosReporteri Kurira imali su na semaforu na Bulevaru Mihajla Pupina blizak susret s najbogatijim Srbinom. Čekajući zeleno svetlo na semaforu, Miroslav Mišković se češao po licu i čačkao nos.

Izašao nasmejan

Miroslav Mišković je u 15.04 sati izašao iz zgrade MUP Srbije na Novom Beogradu. Pri izlasku nije hteo da daje izjave za medije, ali reporteri Kurira su ga pratili sve dok se njegov auto nije parkirao u garaži "Delta holdinga". Tad je već izgledalo da je malo opušteniji, čak se i smeškao, a zbunjenost je, očigledno, prošla.

Šta je policija pitala Miškovića

* Da li je tačno da je tražio vlasništvo nad 16 hektara zemljišta?* Da li je lično izdavao naredbe za svaki posao „Delreala“?* Koja je njegova uloga u privatizaciji „C marketa“?* Kakve poslove ima s vlasnikom „Nibensa“ Milom Đuraškovićem?

Vučić: Miškoviću smešno, meni nijeVicepremijer Aleksandar Vučić je, na pitanje novinara Kurira da li je video snimak na kome je Mišković nasmejan i opušten, odgovorio:- Moram da priznam da meni nije ništa smešno. Nijedan od tih predmeta nije mi smešan. Ima jedna srpska poslovica koja bi to najbolje opisala - rekao je Vučić i dodao i da ne veruje da je Miškoviću tokom saslušanja išta bilo smešno.Vučić je izjavio da je za naredne dane zakazano saslušanje Miškovića i u vezi s drugim predmetima. Prema njegovim rečima, Mišković je juče saslušan samo u vezi s jednim predmetom.- Odgovarao je samo o jednom predmetu i nije želeo da se nastavi o drugom, trećem i četvrtom. Saslušanje je trajalo četiri sata i verovatno nije imao ni želje ni volje da nastavi - rekao je Vučić. On je naglasio da su za naredne dane zakazana nova saslušanja, ali nije precizirao o kojim predmetima je reč, naglašavajući da za saslušanje Miškovića javnost ne bi ni znala da on sam to nije objavio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track