TAJNA OPERACIJA: Darko Šarić prebačen u CZ, zadužio Miškovićevu ćeliju!
Foto: Kurir štampano

Pljevaljski narko-bos u Bačvanskoj ulici

TAJNA OPERACIJA: Darko Šarić prebačen u CZ, zadužio Miškovićevu ćeliju!

Crna Hronika -
Balkanski kralj kokaina pod velikim merama obezbeđenja prevezen u Bačvansku. Šarićev konvoj pratili i helikopteri
1 / 2 Foto: Aleksandar Jovanović Cile

BEOGRAD - Nije više u „kući Velikog brata“.Narko-bos Darko Šarić prebačen je pre nekoliko dana iz pritvorske ćelije u Ustaničkoj u zgradu Centralnog zatvora u Bačvanskoj ulici. Kako Kurir saznaje, Šarić je prebačen uz ogromne mere obezbeđenja, u pratnji helikoptera, iz kojeg su pripadnici policije pratili svaki metar „marice“ u kojoj je narko-bos bio. Nakon što je prošao kapiju CZ, kako naš izvor navodi, najpoznatiji srpski pritvorenik zadužio je ćeliju u takozvanom Hajatu, u kojoj je svojevremeno boravio i vlasnik „Delta holdinga“ Miroslav Mišković!Nema cimera- Šarić je prebačen u okviru procedure koja se povremeno sprovodi u zatvorskim ustanovama. Nije bilo incidenta ili neke druge vanredne situacije, sve je prošlo u najboljem redu - kaže izvor Kurira.Naš sagovornik objašnjava da je dodatni razlog za neočekivanu selidbu bilo i to što se Šarić žalio da je neprestano pod budnim okom kamera, i da se tako krše njegova ljudska prava.- U pritvoru u zgradi Specijalnog suda nije bila na raspolaganju nijedna ćelija u kojoj nema kamera, pa je to bio dodatni razlog da se Šarić privremeno premesti u Bačvansku ulicu - dodaje on.Darko Šarić poneo je u novu ćeliju sve svoje stvari.- Nije imao nikakve zamerke, kao ni tokom boravka u ćeliji u zgradi Specijalnog suda. I dalje je sam, bez cimera, a porodica mu sada ručak donosi u Bačvansku umesto u Ustaničku - navodi sagovornik Kurira.U ćeliji takozvanog Hajata pre Darka Šarića boravili su i mnogi drugi poznati pritvorenici. Najpoznatiji među njima svakako je Miroslav Mišković, koji je u istoj ćeliji proveo sedam meseci i 11 dana.Mesto za Bojovića?- U takozvanom Hajatu svojevremeno su boravili i Milorad Ulemek Legija, kao i Joca Amsterdam - dodaje sagovornik Kurira, koji ipak nije mogao da kaže da li je Šarić prebačen u CZ kako bi se eventualno oslobodila ćelija za Luku Bojovića, koji u Španiji još čeka izručenje Srbiji.Suđenje Darku Šariću i pripadnicima njegove grupe za šverc 5,7 tona kokaina nastavlja se danas u Specijalnom sudu.

Obezbeđenje kao za predsednika... Konvoj u kojem je bila marica s narko-bosom
Obezbeđenje kao za predsednika... Konvoj u kojem je bila marica s narko-bosom

Promenio boravište... Darko Šarić
Promenio boravište... Darko Šarić

Duge ceviTRASA OD ČETIRI KILOMETRADarko Šarić, kako Kurir saznaje, razdaljinu od oko četiri kilometra prešao je u pratnji pripadnika Žandarmerije, naoružanih dugim cevima. Akcija prebacivanja narko-bosa, kako sagovornik Kurira navodi, izvedena je u najvećoj tajnosti.

Hronologija- oktobar 2009 - u urugvajskoj luci zaplenjeno 2,8 tona kokaina, počinje akcija „Balkanski ratnik“- januar 2010 - raspisana poternica za Darkom Šarićem- mart 2014 - Šarić se predao

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track