TAJNI PLAN: Nova Jugoslavija rađa se na Vidovdan!
Foto: Davor Domazet Lošo, Printskirn

Teorija zavere penzionisanog hrvatskog admirala

TAJNI PLAN: Nova Jugoslavija rađa se na Vidovdan!

Planeta -
Jugosfera će biti formirana na dan svetog Vida, verskog praznika SPC koji je povezan sa još nekim važnim datumima kao što je Kosovska bitka iz 1389, ali i proglašenje ustava Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz 1921. godine, tvrdi Davor Domazet Lošo

ZAGREB - Penzionisani hrvatski admiral Davor Domazet Lošo ne odustaje od svoje teorije o postojanju međunarodnog plana o obnavljanju Jugoslavije pod imenom “Jugosfera”.Domazet tvrdi da je sve isplanirano da se dogodi ove godine na Vidovdan, odnosno na dan svetog Vida, verskog praznika Srpske pravoslavne crkve koji je povezan sa još nekim važnim datumima kao što je Kosovska bitka iz 1389, ali i proglašenje ustava Kraljevine Srba, Hrvata i Slovenaca iz 1921. godine, iz ere kralja Aleksandra.Domazet upozorava da se Hrvati mogu odupreti obnavljanju Jugoslavije tako što bi, putem medija, doprli do, kako kaže, malog čoveka koji neće nasedati na izraze kao što je “region” ili “zemlje regiona”, jer je to sinonim za nekadašnju državu.Inače Domazet je još pre četiri godine proročanski izjavio da će Jugoslavija biti obnovljena 2014. godine.Danas on ne odustaje od tvrdnje da za to postoje ozbiljni međunarodni planovi na kojima je najangažovanija Velika Britanija.“Da, naravno da i danas mislim tako. Pa pogledajte samo šta se događa u BiH! Samo da pojasnim da su tadašnje izjave malo nespretno prenesene. Izraz Jugosfera nije moja izmišljotina niti fikcija, tim se izrazom služe zemlje zapada kada pričaju o nama”, kaže Domazet.

Ono što, prema mišljenju ovog analitičara nije simbolično, nego vrlo realno, opipljivo i očigledno su protesti u BiH.“Ovi protesti 'mirisali' su na Miloševićevu politiku. Uzvikivalo se 'Ovo je Bosna', a o Hercegovini ni reči. Zatim traži se ukidanje kantona (županija) u Federaciji, dakle onih segmenata vlasti u kojima Hrvati ostvaruju kakvu-takvu konstitutivnost i proklamuje se izborno načelo jedan birač - jedan glas”, primećuje Domazet.Smatra da dolazak šefa turske diplomatije Ahmeta Davutoglua u Sarajevo u jeku protesta nije slučajan.“Činjenica da je BiH pre nešto više od godinu dana sa šest svojih ministara obišao premijer Turske Tajip Erdogan, i tom prilikom izjavio da je Turska zainteresirana za BiH, mnogo toga objašnjava. Uostalom njegov ministar spoljnih poslova autor je dokumenta 'Strategijska dubina' u kojem su jasno definisani turski strateški interesi do 2071.”, tvrdi ovaj bivši admiral.Ukazujući na proteste u BiH, Domazet kaže da mu je jasno da narod tamo loše živi i da su zbog toga revoltirani, ali ocenjuje da “protesti u susednoj BiH nemaju samo socijalnu kompomentu"."U pozadini svega stoji šira geopolitička igra. Imajte na umu da se sve događa u susret 100. godišnjici početka Prvoga svetskog rata, za koji se zna kako je počeo - atentatom pripadnika tajne srpske organizacije, iza koje su stajale engleske i ruske tajne službe, na Franju Ferdinanda”, ukazuje Domazet.Uveren je da Hrvatska može izbeći, kako kaže, poteze koji bi je spasili od ponovnog guranja u jednu neprirodnu zajednicu.

Prema njegovim rečima, predsednik Ivo Josipović treba da prekine strateško partnerstvo sa Velikom Britanijom i da se okrene SAD, Izraelu i Nemačkoj.Mora se, kako kaže, ustrajati na tužbi protiv Srbije, obznaniti zaštita Hrvata, ratifikovati Vašingtonski sporazum, jer je ugrožen ne samo opstanak Hrvata u BiH, nego i hrvatske države.Svi ti elementi ukazuju na želju za stvaranjem nove Jugoslavije koje je, tvrdi, već odavno počelo.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track