TAJNO ORUŽJE: Pogledajte kako se golman Kostarike sprema za Holanđane

Brani udarce od 160 km/h

TAJNO ORUŽJE: Pogledajte kako se golman Kostarike sprema za Holanđane

Brazil 2014 -
Golman reprezentacije Kostarike Kejlor Navas posebno se priprema za predstojeći okršaj sa Holandijom u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Brazilu

Fudbaleri Kostarike su definitivno najprijatnije izaneđenje Svetskog prvenstva u Brazilu. Kostarikance u četvrtfinalu Mundijala očekuje duel sa Holandijom. Taj meč se igra u subotu u Salvadoru (22.00h), a golman Kostarike Kejlor Navas posebno se priprema za okršaj sa "Lalama". Naime, on je ovih dana trenirao uz pomoć španskog tenisera Pabla Anduhara. Trenutno 80. igrač na ATP listi testirao je Navasove reflekse pošto je sa udaljenosti od 20 metara slao teniske loptice ka golu brzinom od 160 kilometara na sat.

Golman Navas je na dosadašnje četiri utakmice primio samo dva gola, a posle onoga šta je pokazao na treningu sa Anduharom jasno je da Holanđane na "Areni Fonte Nova" očekuje težak zadatak. Kostarikanci su takmičenje u Grupi D završili na prvom mestu, sa sedam osvojenih bodova. Oni su u prvom meču savladali Urugvaj sa 3:1, zatim su pobedili Italiju sa minimalnih 1:0, dok su u trećem kolu remizirali sa Engleskom 0:0. Kostarika je u osmini finala eliminisala Grčku, posle boljeg izvođenja penala. Rezultat posle regularnih 90 minuta igre i dva produžetka bio je 1:1, ali je Navas u četvrtoj penal seriji maestralno skino loptu Gekasu i tak odveo svoj tim u četvrtfinale. Pogledajte kako treniraju Kejlor Navas i Pablo Anduhar:

http://www.youtube.com/watch?v=BE-iahPyg2E

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja