Temerin: Flašama gađali decu

Uhapšeni

Temerin: Flašama gađali decu

Srbija -
Petorica osumnjičenih će, uz krivičnu prijavu, biti dovedeni na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu

TEMERIN - Policija u Temerinu odredila je u subotu meru zadržavanja petorici Temerinaca M.Š. (21), N.M. (19), D.H. (20), N.V. (20) i D.V. (20) zbog sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje, saopšteno je iz Policijske uprave Novi Sad.U saopštenju se navodi da se pomenuta petorica žitelja Temerina terete da su, na ulici pratili i gađali flašama trojicu maloletnika, koji su se sklonili u kuću svog druga.Iz Policijske uprave Novi Sad se saopštava da se osnovano sumnja su petorica osumnjičenih zatim gađali ciglama tu kuću i razbili prozor.Sva petorica osumnjičenih u ponedeljak će uz krivičnu prijavu biti dovedena na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

U noći između petka i subote oko pola dva nepoznati počinioci ciglama su razbili prozore i roletne na jednoj porodičnoj kući, a predsednik regionalne organizacije Demokratske stranke vojvođanskih Mađara Bela Čorba u saopštenju je naveo da je stradala kuća stanovnika Temerina Z.I. i dodao da je reč o "vandalskom napadu".

Nakon verbalnog sukoba, jedna grupa srpskih mladića gađala je pivskim flašama trojicu maloletnih Mađara koji su potražili spas u kući prijatelja.

"Napadači, psujući 'majku mađarsku' onima koji su u kući, prvo su pesnicama udarali u roletnu uličnog prozora, pa su otišli. Međutim, ubrzo su se vratili brojčano ojačani, tako da se broj napadača popeo na oko deset, koji su ciglama i kamenjem razbili roletnu i stakla na prozoru". Dodaje se da je ciglom pogođen i jedan mladić mađarske nacionalnosti, koji nije teže povređen.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track