Teniseri: Igrali bi Dejvis kup, ali samo za pare

Ispostavili račun TSS

Teniseri: Igrali bi Dejvis kup, ali samo za pare

Tenis -
Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac zatražili od teniske organizacije Srbije više od 200.000 evra da bi igrali za Dejvis kup reprezentaciju Srbije

Rade po cenovniku!Teniski savez Srbije našao se na teškim mukama jer Janko Tipsarević, Viktor Troicki, Nenad Zimonjić i Ilija Bozoljac traže zajedno više od 200.000 evra kako bi nastupali za Dejvis kup reprezentaciju naše zemlje. Interesantno je da jedino Novak Đoković nije tražio novac i da on želi da igra bez ikakve nadoknade.Zna se tarifaNjih trojica iznela su taj predlog predsedniku TSS Vuku Jeremiću nedavno u Njujorku, za vreme US Opena, i prvi čovek našeg saveza našao se u nezavidnoj situaciji.Janko, naime, insistira na 100.000, a Troicki i Zimonjić po 50.000, dok bi Bozoljca zadovoljila isplata od 20.000 evra. Naši reprezentativci traže da im se taj novac bezuslovno isplati, bez obzira na to šta će uraditi u ovom takmičenju.Jedino Novak ne traži novac od Teniskog saveza i nije učestvovao u razgovorima koji su vođeni između Vuka Jeremića i naših tenisera. Pokušali smo da stupimo u kontakt s generalnim sekretarom Teniskog saveza Srbije Dušanom Orlandićem, ali on nije želeo bilo šta da komentariše na tu temu.Zanimljivo je da srpski teniseri samim učešćem u Dejvis kupu od Međunarodne teniske federacije dobijaju 80 odsto koje uplati ITF. Najbolji pokazatelj je da su oni od osvajanja ovog takmičenja podelili milion evra.PovlašćeniInače, reprezentacija Srbije biće u grupi povlašćenih selekcija prilikom žreba za Dejvis kup, koji se održava danas u podne u Londonu! Spisak osam nosilaca određen je po rankingu selekcija, a naši teniseri u prvom kolu ne mogu da se sastanu sa Španijom, Češkom, Argentinom, Hrvatskom, Francuskom, SAD i Kazahstanom.Potencijalni rivali Đokoviću i kompaniji su Austrija, Belgija, Brazil, Italija, Izrael, Kanada, Nemačka i Švajcarska. Mečevi prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa za 2013. godinu na rasporedu su od 1. do 3. februara, samo sedam dana nakon Australijen opena.

Zimonjić našao partnera!Srpski teniser Nenad Zimonjić igraće ubuduće u dublu sa švedskim teniserom Robertom Lindštedom, s kojim će debitovati sledećeg meseca na turniru u Stokholmu. Pre toga će na turniru u Sankt Peterburgu igrati sa Radživom Ramom, američkim teniserom poreklom iz Indije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track