TEŠKA GRUPA ZA ORLICE: Srpkinje na EP sa Crnogorkama, Francuskinjama i Slovakinjama
Foto: Rss.org.rs

Naše rukometašice igraće u Osijeku

TEŠKA GRUPA ZA ORLICE: Srpkinje na EP sa Crnogorkama, Francuskinjama i Slovakinjama

Ostali sportovi -
U Grupi A, koja će se i grati u Đeru, su Mađarska, Španija i Poljska. U Grupi B su Norveška, Danska, Rumunija i Ukrajina, a utakmice će se igrati u Debrecinu. U Varaždinu u Grupi C igraće Švedska, Nemačka, Hrvatska i Holandija

ZAGREB - Ženska rukometna reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstvu u Hrvatskoj i Mađarskoj takmičiće se u Grupi D sa selekcijama Crne Gore, Francuske i Slovačke, određeno je žrebom u Zagrebu. Srbija će utakmice grupne faze takmčenja igrati u Osijeku. "Jako zanimljiva grupa. Pošto smo mi vicešampioni sveta, od nas se očekuje da pokažemo najbolje. Dobra grupa i dobre ekipe sa kojima se kasnije ukrštamo. Mi ćemo dati sve od sebe da pokažemo najbolje", rekao je selektor Srbije Saša Bošković. U Grupi A, koja će se i grati u Đeru, su Mađarska, Španija i Poljska. U Grupi B su Norveška, Danska, Rumunija i Ukrajina, a utakmice će se igrati u Debrecinu. U Varaždinu u Grupi C igraće Švedska, Nemačka, Hrvatska i Holandija. Na prethodnom Evropskom prvenstvu, koje je održano u Srbiji, izabranice Saše Boškovića zauzele su četvrto mesto. Evropsko prvenstvo održava se od 7. do 21. decembra 2014. godine u Hrvatskoj i Mađarskoj.Kapiten ženske rukometne reprezentacije Srbije Andrea Lekić rekla je da nju i njene saigračice na EP očekuje teška grupa, ali da bi želela da ponove uspeh s prethodnog takmičenja. "Teška grupa, mada u suštini na EP nema slabih protivnika. Sve grupe su neizvesne. Branilac titule, Crna Gora je zajedno sa Mađarskom i Norveškom u najužem krugu favorita. Mi nemamo to breme, ali bih lično volela da napadnemo polufinale. Uvek tako razmišljam. Znam da će biti izuzetno teško, ali moramo da ciljamo visoko da bi nastavile niz dobrih rezultata", rekla je Lekićeva. "Crna Gora je favorit grupe, to je jasno. Slovačka je nepoznanica za mene. Pre nekoliko godina sam igrala protiv njih, ali to sada nije merodavno. Francuska je jako kvalitetna reprezentacija. Spremaju nam revanš još od EP u Srbiji kada smo ih izbacili iz trke za medalje", ocenila je Lekićeva.Rukometna reprezentativka Srbije Dragana Cvijić ocenila je da nacionalnu selekciju na EP očekuje teška grupa. "Mislim da smo u grupi sa jako kvalitetnim reprezentacijama i da svi imamo pođednake šanse za uspeh. Već od danas treba da počnemo sa pripremama, jer se radi o jako kvalitetnim selekcijama sa kojima smo u grupi i sa kojima ćemo se kasnije ukrstiti", rekla je Cvijićeva. "Sve nas očekuju klupske obaveze, početak sezone, bitno je da sve budemo zdrave i da damo sve od sebe u decembru", dodala je ona.

Članica stručnog štaba i bivša reprezentativka Jelena Erić rekla je da se nada da će Srbija imati veliku podršku navijača u Osijeku. "Sjajni protivnici, Francuska i Crna Gora su osvajači medalja, mi smo prošle godine osvojili srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu, tako da su sve jake selekcije u grupi sa nama. Sa Francuskom se nikada ne zna, nekada igraju sjajno, a nekada ne tako dobro. Pošto igramo blizu kuće, očekujem dosta publike, da dođu i da nas podrže na utakmicama", rekla je Erićeva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track