TESLA DOLAZI: Prvi srpski tablet uskoro u prodaji!

Novo

TESLA DOLAZI: Prvi srpski tablet uskoro u prodaji!

Tech -
Tesla tablet 7.85 stiže u elegantnoj crnog kutiji dopadljivog dizajna koja od starta ukazuje na kvalitetan sadržaj. Zatvara se magnetnom bravicom, a uz tablet stižu još uputstvo, garancija, punjač sa raskačivim kablom

BEOGRAD - Prvi srpski tablet koji nosi ime po najvećem srpskom naučniku Tesli, konačno se našao na tržištu. Krajem marta smo imali prilike da po prvi put vidimo test primerak prvog srpskog tableta pod nazivom “Tesla”. Za njegovo razvijanje je zadužena domaća kompanija Comtrade u saradnji sa najpoznatijim proizvođačem procesora na svetu, Intel-om.

Kao osnova je iskorišćena proverena Intel CloverTrail+ platforma u svom najbržem izdanju a nama se u startu dopalo to što smo videli, i jedva smo čekali da finalni proizvod stigne do nas.

Očekivanja su velika, a već na početku možemo da vam kažemo da smo prillično oduševljeni tablet koji nosi ime najvećeg srpskog naučnika!

Tesla tablet 7.85 stiže u elegantnoj crnog kutiji dopadljivog dizajna koja od starta ukazuje na kvalitetan sadržaj. Zatvara se magnetnom bravicom, a uz tablet stižu još uputstvo, garancija, punjač sa raskačivim kablom, i veoma korisni USB OTG kabl uz čiju pomoć možete na tablet povezati razne USB uređaje poput miševa, USB diskova ili USB 3G modema.

Izuzetno je tanak i lagan, te samim tim vrlo zgodan za rad. Ima zaobljene ćoškove i ivice, a cela zadnja stranica je matirana, dok su bočne stranice od glatkog materijala što lepo izgleda. Svi tasteri i priključci su smešteni na desnoj i gornjoj ivici i grupisani su oko jednog ćoška što je vrlo praktično.

Cela prednja strana je zaštićena staklom otpornim na ogrebotine, a ekran zauzima jako veliki deo te površine zahvaljujući tankom okviru koji je pogotovu po bočnim ivicama vrlo vrlo uzan.

Srce sistema predstavlja najbrža Intel-ova CloverTrail+ platforma koja je više nego primerena ostatku konfiguracije.

Tablet radi na osveženom JellyBean Androidu, verzija 4.2, koja je odlično optimizovana i u svakom trenutku vrlo tečno i lepo radi. Korisničko okruženje je u potpunosti jednostavno, i sem par sitnih razlika praktično istovetno onom sa Nexus uređaja. Ovo je veoma dobra stvar, pošto je Google puno vremena i truda potrošio na poliranje i optimizaciju korisničkog iskustva.

Za razliku od konkurenata gde su manji bagovi i problemčići normalna pojava, ovde toga jednostavno nema. S obzirom na kvalitetan hardver koji se nalazi u unutrašnjosti Tesla Tablet-a 785, bez ustezanja dobija “Best Buy” nagradu u kategoriji cena do 200 evra, a njegova promo cena iznosi 12.990 dinara.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track