TESLIN GENERATOR IZ DOBA SSSR: Zovu ga ruski HAARP jer pravi najveći grom na svetu!

Unikatan uređej

TESLIN GENERATOR IZ DOBA SSSR: Zovu ga ruski HAARP jer pravi najveći grom na svetu!

Planeta -
Tehničko čudo je nazvano “Istraživačko postrojenje Marksovih i Teslinih generatora visokog napona” i ogranak je ruskog Elektrotehničkog Instituta

U šumama, u blizini Moskve, nalazi se generatorsko postrojenje iz vremena Sovjetskog saveza. Neobična građevina u ruskom gradu Istra, privlači veliku pažnju građana koji se pitaju čemu to služi. Ovo tehničko čudo je nazvano “Istraživačko postrojenje Marksovih i Teslinih generatora visokog napona” i ogranak je ruskog Elektrotehničkog Instituta. Izgrađeno je krajem sedamdesetih godina i pozicionirano je u maloj šumi na obodu grada. Služilo je za testiranje izolatora za zaštitu vozila i električne opreme od gromova.Ovo postrojenje je unikatno i ništa nalik njemu ne postoji na svetu, prvenstveno zbog njegovih neverovatnih kapaciteta.

Najviši generator visok je 39,3 metara, a može da proizvede veštački grom od 150 metara, što je, veruje se, najviše na svetu. Mnogi postrojenje upoređuju s famoznim HAARP-om u SAD-u, ali ono nije nikad bilo namenjeno da upravlja vremenskim prilikama.

http://www.youtube.com/watch?v=vJoTw8YdHAs

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track